20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportDaniel Constantin: PC ar putea obţine la alegerile de anul viitor doi...

Daniel Constantin: PC ar putea obţine la alegerile de anul viitor doi europarlamentari

Liderul PC, Daniel Constantin, susţine că alegerile europarlamentare sunt “atipice”, întrucât prezenţa la vot este “ceva mai scăzută”, scrie Mediafax.

El a apreciat că partidul pe care îl conduce poate obţine pe cont propriu doi europarlamentari, printr-o mobilizare bună a electoratului.

Daniel Constantin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Iaşi, că PC nu şi-a stabilit o ţintă la alegerile europarlamentare de anul viitor, dar că şi în condiţiile în care partidul va lua cinci la sută, va avea doi europarlamentari, faţă de unul cât are în prezent.

“Alegerile europarlamentare sunt atipice, prezenţa fiind ceva mai redusă. Va conta foarte mult capacitatea de mobilizare a activului de partid. Cu cât există un electorat mai apropiat de partid, partidul acela va avea de câştigat. PC poate să câştige pe o participare, aşa cum se estimează, prin mobilizarea electoratului pe care îl are. Nu am stabilit o ţintă, dar şi la un scor de cinci la sută sunt doi europarlamentari, faţă de unul cât are acum”, a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a precizat că va urma o discuţie cu liberalii, în cadrul ACD, dar că există toate şansele să se meargă pe liste separate.

Citeşte şi Grapini: Pentru conservatori există varianta să meargă separat la europarlamentare

“A fost o solicitare a majorităţii celor din conducerile judeţene a PC de a candida pe liste proprii la europene. Sunt multe judeţe care au început deja să facă propuneri. E o discuţie pe care o vom avea în ACD, dar cel mai probabil se va merge separat”, a mai spus Constantin.

Întrebat cum va rezista USL după alegerile pentru Parlamentul European şi cum se va reuşi susţinerea unui candidat comun la preşedinţie, liderul PC a afirmat că nu au fost exprimate “inconveniente” din partea vreunei formaţiuni din USL.

“Va exista un cod de conduită pentru alegerile europene, care va fi respectat de toţi actorii implicaţi în campania electorală. Nu există inconveniente mari din partea vreunui partid din USL. Toată lumea a acceptat această variantă, ca fiind benefică în primul rând pentru reprezentarea USL în Parlamentul European. S-a ajuns la concluzia să separat s-ar putea să avem mai mulţi europarlamentari. Acolo, eurodeputaţii noştri vor apăra interesele României şi sunt convins că vor avea poziţii comune, nu cum s-a întâmplat până acum, când au fost alte partide, cu reprezentanţi mai mulţi, şi care de multe ori au acţionat au defavoarea României”, a mai spus Daniel Constantin.

Cele mai citite

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă