13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportDan Șova, primele declarații după cererea de arestare a DNA

Dan Șova, primele declarații după cererea de arestare a DNA

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, duminică, la Antena 3, că cererea de arestare formulată de procurori este abuzivă, întrucât nu este acuzat de fapte de corupție și nici de fapte care să aibă legătură cu cariera sa politică. 

“Mi se pare un abuz să ceri arestarea pentru complicitate morală la abuz in serviciu, la opt ani de la presupusele fapte. Mi se pare o exagerare și un abuz. Haideți să mergem în instanță și să ne judecăm și să vedem dacă exista vreo vinovăție. Cred că daca merg în instanță voi putea suprapune adevărul obiectiv și adevărul juridic și îmi voi demonstra nevinovăția”, a spus Șova.

Citește și: Dan Șova riscă ARESTAREA. DNA îl acuză că a distrus dovezi și a prezentat documente false, în dosarul Turceni, Rovinari

Senatorul a precizat cムfaptele care îl vizează în acest dosar nu au legăƒturムcu activitatea să politicăƒ, ci cu activitatea de avocat, desfăƒșuratムînainte să între în Senat. „Nu sunt acuzat de fapte de corupție, ci de complicitate moralムla abuz în serviciu”, a precizat Dan Șova. 

 De asemenea, Șova a precizat că regretă faptul că legea nu îi permite să se apere în spațiul public de acuzațiile DNA pentru că nu poate discuta despre dosar, iar asta îi afectează imaginea publică și prestigiul de profesor universitar și senator. 
  
Mai mult, el a dezvăluit că a aflat de la televizor de cererea procurorilor de arestare. 

DNA a cerut vineri arestarea lui Dan Șova, pentru abuz în serviciu. Dan Șova a declarat că este foarte afectat de cererea formulatムde DNA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă