20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloş, despre programul antisărăcie: Toți copiii care nu au un CNP...

Dacian Cioloş, despre programul antisărăcie: Toți copiii care nu au un CNP vor primi unul

Premierul Dacian Cioloş a transmis, luni dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, că toţi copiii care nu au un Cod Numeric Personal (CNP) atribuit, vor primi unul, prin intermediul programului antisărăcie.

Totodată, el a precizat că una dintre cele 47 de măsuri ale programului se referă la trimiterea de “Caravanele medicale la sate”.

“Toți copiii trebuie să aibă identitate, așadar toți cei care nu au un CNP acum, vor primi unul, printr-un program inclus în pachetul complex‪#‎antisărăcie‬ pe care l-am elaborat în Guvern. Alte măsuri din același pachet se referă la: „Caravane medicale la sate”, pe modelul unui proiect care și-a dovedit eficiența, sau, un alt exemplu – pentru forța de muncă – un plan prin care zilierii vor putea beneficia de asigurări sociale și de sănătate. În total, sunt 47 de măsuri, pe care le vom prezenta miercuri și care își vor face simțite efectele în cursul acestui an. ‪#‎AgendaPremierului‬, ‪#‎15februarie‬, #Antisărăcie”, a transmis premierul.

Pachetul de măsuri anti-sărăcie lansat miercurea trecută de Guvern va avea o finanţare de peste un miliard de euro din fonduri europene şi de la bugetul de stat, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres. 

“Este un pachet care trece de un miliard şi ceva de euro ca finanţare din fonduri europene şi bugetul de stat. Este un pachet care pune laolaltă toate programele deja existente şi vrea, în acelaşi timp, să dezvolte o serie întreagă de alte programe. Miercurea viitoare, la ora 16,00, veţi putea participa la lansarea sau punerea în discuţie cu autorităţile locale şi ONG-urile partenere a întregului pachet”, a spus Suciu, după şedinţa de Guvern. 

Citeşte şi: FOTO: Ce măsuri cuprinde pachetul naţional anti-sărăcie

El a adăugat că detaliile privind acest pachet – liniile de finanţare, obiectivele pentru fiecare program în parte – probabil vor fi puse la dispoziţie începând de miercurea viitoare. Suciu a arătat că urmează pachete de măsuri privind reforma administraţiei locale şi dezvoltare economică. 

Premierul Dacian Cioloş a prezentat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, un pachet de incluziune socială grupat pe categorii de vârstă şi care se adresează persoanelor supuse riscului de sărăcie. “Avem în România foarte mulţi oameni supuşi riscului de sărăcie, dintre care 1,7 milioane sunt copii, cu riscurile mai mari, mai ales în mediul rural. (…) Am cerut doamnei ministru Costea, împreună cu domnul vicepremier Dâncu şi cu consilierii mei de la Cancelarie, să vină cu un plan care să canalizeze şi bugetul naţional şi fonduri europene, combinându-le pe măsuri care există deja, dar unele dintre ele sunt insuficient folosite, alte măsuri noi pe care le avem în vedere sau chiar şi proiecte-pilot dezvoltate de anumite structuri neguvernamentale care şi-au dovedit eficienţa şi pe care vrem să le generalizăm. Este o schemă integrată care este organizată pe etape din viaţă, în aşa fel încât să putem oferi un fel de plasă de siguranţă pentru cei supuşi riscului de sărăcie indiferent de vârstă, pornind de la naştere şi până la sfârşitul vieţii”, a declarat Cioloş. 

Cele mai citite

Peste 1000 de candidați au promovat primele runde ale Concursului național organizat de ANFP

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a publicat rapoartele finale ale Concursului național extins. Primele runde, desfăşurate în perioada februarie – aprilie 2024, au...

Nici măcar promisiuni. Salariile bugetarilor, posibil majorate abia anul viitor. Ciolacu: Avem discuţii în marja Legii 153

Bugetarii se plâng că au rămas în urmă cu salariile. Zeci de angajați chiar din sânul Guvernului au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile....

Peste 1000 de candidați au promovat primele runde ale Concursului național organizat de ANFP

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a publicat rapoartele finale ale Concursului național extins. Primele runde, desfăşurate în perioada februarie – aprilie 2024, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă