20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloş, despre coloanele oficiale: Nu am folosit poliţie şi nu o...

Dacian Cioloş, despre coloanele oficiale: Nu am folosit poliţie şi nu o să folosesc niciodată

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că el “nu a folosit şi nu va folosi niciodată” echipaje de poliţie pentru a se deplasa în trafic, astfel că preferă să se trezească mai devreme pentru a ajunge la timp la birou, informează Agerpres.

În contextul unei vizite la Timişoara, premierul a fost întrebat dacă renunţă la coloana oficială. Astfel, el a precizat că nu a folosit echipaje de poliţie în acest scop.

“Nu am folosit. Nu ştiu ce înţelegeţi prin coloană oficială. Sunt nişte reguli pe care SPP-ul, conform legii, trebui să le asigure, dar nu am folosit poliţie şi nu o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap, în Bucureşti sau în altă parte. E o chestie de bun simţ, dincolo de reguli, de protecţie, şi aşa mai departe. Trăim într-o societate modernă unde, indiferent că unul este prim-ministru şi altul e muncitor, trebuie să ne simţim la fel, cetăţeni, şi să ne asumăm, fiecare, rolul de cetăţean înainte de a ne pune în faţă funcţia pe care o avem, care e vremelnică şi e trecătoare”. 

Citeşte şi: Prima reacție a procurorului general, Tiberiu Nițu, acuzat că a folosit nelegal coloana oficială

În ceea ce priveşte scandalul în care este implicat este implicat procurorul general Tiberiu Niţu, legat de folosirea coloanei oficiale, Dacian Cioloş a declarat că nu va comenta cazul, întrucât “sunt autorităţi care trebuie să răspundă la aceste întrebări înainte să comenteze un prim-ministru”.

Totodată, şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu foloseşte în deplasările sale coloana oficială şi că autoturismul pe care îl are în calitatea sa este o Dacia Duster. 

Citeşte şi: Ce a declarat Monica Macovei despre cazul procurorului general Tiberiu Niţu

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială. Infracţiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere, potrivit unui comunicat al DNA. În dosarul deschis de DNA pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, se arată că procurorul general Tiberiu Niţu ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Cum să creați un sistem eficient de irigare pentru grădina dumneavoastră

Menținerea unei grădini luxuriante și sănătoase necesită o irigare adecvată, dar udatul manual al plantelor poate fi consumator de timp și o dovadă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă