15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele-director general al SRR a pierdut procesul cu ANI, pe conflicte de...

Preşedintele-director general al SRR a pierdut procesul cu ANI, pe conflicte de interese

Directorul General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a pierdut, marţi, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia unui raport al ANI, care preciza că  Minculescu s-a aflat în conflict de interese.

Sindicatul SUS – Radio România a sesizat Agenţia Naţională de Integritate, în noiembrie 2013, cu privire la conflictul de interese în care Ovidiu Minculescu s-a aflat, atunci când s-a angajat pe sine, în proiectul POSDRU ”ACCES-Formarea profesională continuă, calificare/recalificare – Garanția succesului pe piața muncii pentru angajați”.

Ovidiu Miculescu a fost incompatibil din iunie 2010, până în 2012.

Miculescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 04 iulie 2012, întrucât a deţinut,  simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de Manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

Astfel, Miculescu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale”, dar şi art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, ”Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate […] membrii consiliilor de administraţie […] ale Societăţii Române de Radiodifuziune […] li se aplică  […] regimul incompatibilităţilor prevăzut  […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale”.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă