12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportCursa pentru încrederea baronilor: Ponta îl ironizează pe Antonescu

Cursa pentru încrederea baronilor: Ponta îl ironizează pe Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că nu ştie dacă o amnistie în administrativ pentru primarii aflaţi în stare de incompatibilitate, aşa cum a propus liderul PNL, Crin Antonescu, ar fi constituţională.

„Şi eu vreau să fiu popular între primari şi să le spun că îi apăr pe toţi, dar aş vrea s-o şi fac, nu doar s-o spun“, a spus premierul Victor Ponta, cu trimitere la Crin Antonescu.

Întrebat dacă susţine această propunere a liderului PNL, premierul Victor Ponta a declarat că aşteaptă redactarea proiectului.

„Nu am văzut propunerea. Nu din gură, din scris. Dacă o văd şi dacă e constituţională, sigur că da. Dar nu am văzut-o. I-am întrebat şi pe colegii mei şi nu există deocamdată scrisă. Orice proiect de lege trebuie scris ca să fie constituţional“, a spus Ponta.

Liderul social-democrat a adăugat că trebuie aşteptată o evaluarefinală în urma deciziilor definitive ale instanţelor pentru a se putea reglementa în modconstituţional şi pentru viitor această problemă.

Ponta a şi prezentat modalitatea concretă în care îi apară pe primarii care au probleme. El a explicat că PSD asigură asistenţă juridică pentru toţi aleşii săi locali care au acţiuni în instanţă împotriva ANI, pe incompatibilitate şi pe conflict de interese. „Ne sprijinim primarii în toate acţiunile în instanţă. Avem această organizare, vicepreşedintele Marian Oprişan se ocupă, avem asistenţă juridică pentru toţi primarii noştri“, a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că susţine ideea unei legi de amnistie în legătură cu aleşii locali în cazul cărora ANI a sesizat un conflict de interese de tip „public-public“, iar în situaţia incompatibilităţilor, un recurs în interesul legii al MJ.

Liderul PNL a precizat că această idee va fi discutată la nivelul USL, precizând că juriştii pe care i-a consultat susţin această variantă.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă