16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportCui foloseşte condamnarea lui Voiculescu, în opinia lui Guşă

Cui foloseşte condamnarea lui Voiculescu, în opinia lui Guşă

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, la Realitatea TV, că singurul care va avea de câştigat de pe urma condamnării lui Dan Voiculescu, cel puţin în viitorul apropiat, este preşedintele Traian Băsescu, favorizat de context, însă şi Victor Ponta ar fi bucuros să scape de preşedintele fondator al Partidului Conservator.

“Condamnarea lui Dan Voiculescu deschide discuţii pe piaţa politică pe care, dacă vreţi să le discutăm pragmatic, le putem discuta. (…) Imaginile presei cu discuţiile de taină de la Grivco sau din altă parte i-au arătat adevărata valoare. În ultima vreme, pe fricţiunile existente atât între PNL şi PSD, cât şi între cei doi lideri, Ponta şi Antonescu, Dan Voiculescu şi influenţa sa au jucat un rol important. Eventuala sa dispariţie din acest peisaj va mina această alianţă, care se clatină foarte mult”, a spus Cozmin Guşă.

În opinia consultantului politic, şi Victor Ponta s-ar bucura să scape de Voiculescu. Pe de altă parte, Crin Antonescu ar putea avea de suferit.

Citeşte şi Începutul sfârşitului

“Cred că Victor Ponta se bucură că scapă de Dan Voiculescu, la cât de cinic l-am văzut că este în ultima vreme. Antonescu îşi găsise un partener mai loial decât Ponta în persoana lui Dan Voiculescu, în ultima perioadă. Asta s-ar putea să-l coste”, a declarat Guşă.

Dan Voiculescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Pedeapsa maximă pentru spălare de bani este de 12 ani, dar instanţa a evaluat că Voiculescu trebuie condamnat doar la cinci ani.

În plus, i s-a aplicat şi o pedeapsă complementară de trei ani, care, daca rămâne definitivă, se traduce prin aceea că trei ani după executarea pedepsei cu închisoarea Voiculescu nu are voie să fie ales sau numit în funcţii publice.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă