8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportCu 1% vrea sa castige 7% la euroalegeri

Cu 1% vrea sa castige 7% la euroalegeri

Dan Voiculescu si-a deschis lista de candidati pentru europarlamentare cu un multimilionar din Top 300, producator de lenjerie intima.

Maria Grappini, vicepresedinte al PC si femeie de afaceri din Timisoara, a fost plasata sambata, de Dan Voiculescu, in cadrul sedintei Biroului Permanent al partidului, pe primul loc al listei de candidati la alegerile europarlamentare din noiembrie. Maria Grappini conduce un grup de firme de textile care produc lenjerie intima de lux si este prezenta in clasamentul celor mai bogati romani. Al doilea loc pe liste este ocupat de medicul Irinel Popescu, fost lider PNTCD. Urmatorul candidat este Codrut seres, fostul ministru al Economiei, pe care Voiculescu ar fi dorit sa-l desemneze cap de lista. seres a refuzat insa, pe motiv ca nu vrea sa-si amplifice problemele de imagine generate de cele doua dosare de spionaj si subminarea economiei nationale in care este cercetat. Adevaratul motiv al refuzului se pare ca este insa altul – seres s-a temut ca, dupa un previzibil rezultat dezastruos la alegerile din noiembrie, va fi invinuit pentru esec si va fi trecut pe linie moarta in partid. Totusi, Codrut seres a fost nominalizat ca sef de campanie electorala, campanie in care i-a cerut si lui Dan Voiculescu sa se implice, avand in vedere ca acesta face un titlu de glorie din faptul ca el are mai multe procente in sondaje decat partidul pe care il conduce. "Chiar de maine vom pleca in campanie, merge si Dan Voiculescu, incepem sa plecam prin tara", a declarat seres.
Pe lista conservatorilor pentru alegerile europarlamentare figureaza, in total, 45 de candidati, printre care se mai afla Florin Anghel, Silvia Ciornei, Mihai Leu, Picu Roman, Bogdan Pascu, Sabin Cutas, Silviu Tanase, Lia Ardelean, Virgil Dumbrava.
Dan Voiculescu s-a laudat, la Brasov, ca persoanele propuse de conservatori pentru Parlamentul European vor reusi sa obtina un scor de 7% la alegerile din toamna acestui an. Calculele facute de conservatori se bazeaza pe o prezenta la vot de 40%, situatie in care Voiculescu spera sa obtina 700.000 de voturi. Nici un sondaj de opinie dat publicitatii in acest an nu da insa Partidului Conservator mai mult de 3% din optiunile de vot, in conditiile in care pentru obtinerea unui mandat de europarlamentar sunt necesare 5% din voturi.

» PC isi cauta noi aliati!

Discutiile purtate la varful PC in acest week-end au atins evident si subiectul aliantelor politice. La alegerile parlamentare din 2008, Dan Voiculescu nu are de gand sa riste de unul singur, stiind ca are nevoie de un partid mai mare pe care sa-l "paraziteze". "Sa vedem dupa locale cum se repozitioneaza toata lumea, si vedem si noi cu cine mergem – cu polul de dreapta sau cu polul de stanga. Daca ramanem singuri, n-avem nici o sansa", declara ieri unul dintre liderii partidului.

Cele mai citite

Parlamentul de la Chișinău „a rupt” trei acorduri încheiate cu CSI

Parlamentul de la Chişinău a denunţat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunităţii Statelor Independente (CSI), votând, în a doua lectură, trei proiecte de...
00:00:58

Avertisment ONU: Generarea de deșeuri dăunătoare și daunele vor crește

Deșeurile produse de public vor crește până în 2050, provocând daune de sute de miliarde de dolari prin pierderea biodiversității, schimbările climatice și poluarea...

Parlamentul European solicită UE să susțină Ucraina cu tot ce e necesar pentru a învinge Rusia

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară, a votat joi o rezoluţie în care solicită Uniunii Europene(UE) să sprijine Ucraina cu orice are nevoie...
Ultima oră
Pe aceeași temă