21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportHandbalCSM București a câștigat Supercupa României după o victorie cu CS Rapid...

CSM București a câștigat Supercupa României după o victorie cu CS Rapid București 28-26

CSM București a cucerit Supercupa României la handbal feminin, după ce a învins-o pe CS Rapid Bucureşti cu scorul de 28-26 (13-16), marţi seara, în Sala Polivalentă din Capitală.

CSM Bucureşti, deţinătoarea Cupei României, şi-a trecut în palmares a patra Supercupă, după cele din 2016, 2017 şi 2019, din opt jucate.

”Tigroaicele” au făcut o primă parte de meci foarte bună şi au condus în marea majoritate a timpului, dar Rapid, care a jucat în premieră pentru acest trofeu, a înclinat balanţa în finalul primei reprize, intrând la pauză cu un avans de trei goluri, 16-13.

CSM Bucureşti a făcut diferenţa în ultimul sfert de oră, câştigând fără emoţii, cu 28-26, în faţa campioanei en titre.

Evenimentul a fost umbrit de accidentarea gravă în zona cervicală a portarului croat Ivana Kapitanovic în min. 59, la o ciocnire cu Malin Aune. Portarul Rapidului a părăsit terenul pe targă şi cu guler cervical, potrivit agerpres.ro.

CSM București a câștigat Supercupa României după o victorie cu Rapid la doar două goluri diferență

Pentru învingătoare au marcat Malin Aune 7 goluri, Cristina Neagu 6, Elizabeth Omoregie 5, Crina Pintea 3, Siraba Dembele 2, Kalidiatou Niakate 2, Grace Zaadi 1, Emilie Arntzen 1, Alexandra Dindiligan 1.

Golurile echipei Rapid au fost reuşite de Orlane Kanor 6, Alexandra Lacrabere 5, Jennifer Gutierrez Bermejo 3, Eliza Buceschi 4, Lorena Ostase 2, Ainhoa Hernandez Serrador 2, Alicia Fernandez Fraga 3, Alexandra Badea 1.

Rapidistele au fost premiate de fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu, membră în Comitetul Executiv al IHF, iar câştigătoarelor le-au fost înmânate medaliile de către ministrul Sportului, Eduard Novak.

Cele două rivale se vor înfrunta din nou duminică, în Sala Rapid, în prima etapă a Ligii Naţionale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă