14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportCristian Preda: Ponta să prezinte invitaţia la Consiliu. Dacă n-o are, a...

Cristian Preda: Ponta să prezinte invitaţia la Consiliu. Dacă n-o are, a comis o imprudenţă majoră

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, îi cere premierului printr-o postare pe blogul său, să facă publică invitaţia pe care susţine că a primit-o de la preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy cu privire la participarea de la sfârşitul lunii la Consiliul European, scrie Realitatea.net.

Democrat-liberalul Cristian Preda explică faptul că invitaţia oficială la Consiliu este trimisă de obicei cu câteva zile înainte de desfăşurarea acestuia şi adaugă că, în cazul în care Şeful Executivului nu deţine această invitaţie, înseamnă că “a comis o imprudenţă politică majoră”.

“Victor Ponta a introdus în dezbaterea despre reprezentarea României la Consiliul European informaţia potrivit căreia ar fi primit deja invitaţia de la H. van Rompuy pentru 28-29 iunie.
I-aş fi recunoscător dacă ar prezenta-o public. Eu nu cred că a primit aşa ceva, fiindcă îndeobşte invitaţiile la Consiliu sunt trimise cu 3-4 zile înainte de evenimentul propriu-zis.
Dacă invitaţia nu există, cred că V.Ponta a comis o imprudenţă politică majoră”, scrie Preda pe blogul său.

Serviciul de presă al Consiliului European a declarat pentru NewsIn că a trimis României o notă de informare privind reuniunea din 28 şi 29 iunie şi nu o invitaţie nominală.

“Este vorba de o procedură obişnuită. Am informat toate cele 27 de ţări cu privire la desfăşurarea Consiliului European în perioada 28-29 iunie”, a precizat serviciul de presă.

În notă se menţionează rugămintea ca Bucureştiul să transmită componenţa delegaţiei care va lua parte la reuniune.

Nota “nu s-a transmis nominal”, a mai precizat serviciul de presă al Consiliului European.

Înainte de Comitetul Executiv Naţional al PSD, premierul Victor Ponta a declarat că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit invitaţii la Consiliul European.

 

 

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă