9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportCristian Preda: Crin Antonescu a ajuns într-un punct critic

Cristian Preda: Crin Antonescu a ajuns într-un punct critic

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda consideră că preşedintele interimar Crin Antonescu a ajuns într-un punct critic în contextul în care, pe de o parte, cere guvernului să facă bine să-i menţină poziţia de preşedinte interimar, trimiţând la CCR alte liste electorale decât cele confirmate înainte de 29 iulie, şi, pe de altă parte, pozează în apărător al CCR.

”Crin Antonescu a ajuns într-un punct critic. Pe de o parte, cere guvernului să facă bine să-i menţină poziţia de preşedinte interimar, trimiţând la CCR alte liste electorale decât cele confirmate înainte de 29 iulie.

Pe de altă parte, pozează în apărător al CCR, după ce în mai multe rânduri a atacat judecătorii acestei instanţe, susţinând fie că guvernul şi Parlamentul ar trebui să-i revoace pe unii dintre ei, fie că numirea lor trebuie să se facă altfel decât prevede Constituţia, şi anume selectandu-i dintre membrii Înaltei Curţi de Casaţie şi de Justiţie”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

”După ce multă vreme s-a aflat în acord deplin cu guvernul şi în conflict cu CCR, Antonescu pare să încerce acum o noua partitură: prietenos cu Curtea şi sever cu guvernul. Asta e strategia ce se vrea impusă public. În fond, însă, Preşedintele interimar mizează probabil pe o divizare a Curţii şi o repoziţionare a celor care pe 2 august ar fi vrut invalidarea. În ultimele două zile, judecătorii Predescu şi Toader au readus în dezbatere chestiunea cvorumului din sânul CCR. Pe măsură ce ne apropiem de data la care guvernul va trimite poziţia să la CCR, modul în care se iau deciziile în Curte se va impune foarte probabil că problemă esenţială”, adaugă europarlamentarul PDL.

În opinia lui Cristian Preda, nu este exclus că ultima dezbatere în privinţă referendumului să fie centrată în jurul chestiunii ”€œdaca validarea trebuie făcută cu minimum 6 voturi la 3, invalidarea poate fi asumată cu 5 voturi la 4?”.

”Într-o societate mătura din punct de vedere democratic, o asemenea chestiune s-ar discută în mod deschis. La noi, ea e ascunsă în faldurile unei dispute despre ce înseamnă să fii român şi despre motivele pentru care ar trebui să-ţi pierzi drepturile electorale dacă îţi asumi libertăţile europene şi mergi să munceşti sau să studiezi în celelalte state-membre”, conchide Preda.

Cele mai citite

PSD și PNL nu vor s-o lase pe Firea la Primăria Capitalei, dar nici pe Nicușor Dan să îmbrace fusta de doamnă Palade

Ilustrație: Marian Avramescu Nu doar că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) nu vor să-i permită Gabrielei Firea să candideze pentru...

Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Organizația PNL Prahova a rămas cu ochii în soare după ce actualul edil liberal al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida...

Emisie spontană de gaze în satul Bâzdâna, unde o sobă a explodat vineri. Ce decizie a luat CJSU Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a decis, duminică, după ce s-au constat emisii spontane de gaze în comuna Calopăr, satul Bâzdâna, ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă