LIGA 1. Fostul selecționer simte că a fost păcălit de spanioli

Cosmin Contra pleacă de la Dinamo

Fiasco-ul numit „Nuevo Dinamo” l-a determinat pe antrenorul formației din „Ștefan cel Mare”, Cosmin Contra, să demareze discuțiile cu membrii din conducere pentru a-și rezilia contractul pe cale amiabilă.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

17.11.2020 - 22:50

Fără niciun ban în conturi, cu numai șase puncte în clasament după 10 etape și cu o mulțime de promisiuni nerespectate, Dinamo pare o echipă sedusă și abandonată de așa-zișii investitori spanioli.

Situația din „Groapă” este mult mai gravă decât era pe vremea fostului acționar majoritar, Ionuț Negoiță, la clubul din „Ștefan cel Mare” neexistând bani nici măcar pentru procurarea unor banale cutii cu pizza, așa cum a afirmat chiar antrenorul principal Cosmin Contra.

„Guriță” se consideră o victimă a proiectului „Nuevo Dinamo” și spune că este în tratative avansate pentru rezilierea contractului: „A fost un proiect doar din vorbe. Am fost folosit, din păcate. (...) Am avut o discuţie cu cei din conducerea clubului şi în principiu ambele părţi ne dorim această despărţire şi acum trebuie să ajungem la o înţelegere. Suntem în negocieri să ajungem la o înţelegere să ne despărţim pe cale amiabilă”.

La fel ca și Contra, jucătorii străinii ademeniți la formația alb-roșie în această toamnă cu salarii colosale au început să își caute alte echipe la care să plece. „Jucătorii vorbesc între ei de două săptămâni, vorbesc cu agenții lor, vor să plece de la Dinamo. Nu eu am creat această situație, în care jucătorii nu se gândesc la fotbal”, a mai declarat antrenorul dinamovist.

Cheamă iar „SMURD”-ul?

Favorit să o preia pe Dinamo este eternul Gigi Mulțescu, antrenorul îndepărtat la începutul acestui sezon pentru a-i face loc chiar lui Contra. Poreclit „SMURD”-ul pentru abilitatea de a resuscita echipele pe care le pregătește, Mulțescu spune că nu ar refuza oferta: „Ipotetic, dacă primesc un telefon, mă așez la o discuție civilizată și după vedem ce se întâmplă. După discuție ce va fi e altă treabă, dar până acum nu a existat interes”, a spus Mulțescu, într-o intervenție la Digi Sport.

O altă variantă pentru redresarea corabiei ar putea fi și Florin Bratu. Rămas liber de contract, după ce s-a despărțit de divizionara de ligă secundă Concordia Chiajna, Bratu ar putea reveni pe banca tehnică a echipei sale de suflet, pe care a mai antrenat-o în 2018.

După 10 etape, Dinamo ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu șase puncte, la un singur punct distanță de „lanterna roșie” Astra Giurgiu. Pentru trupa din „Ștefan cel Mare” urmează meciul cu FC Voluntari, programat vineri, 20 noiembrie.

Comentarii