18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCosmin Contra pleacă de la Dinamo

Cosmin Contra pleacă de la Dinamo

Fără niciun ban în conturi, cu numai șase puncte în clasament după 10 etape și cu o mulțime de promisiuni nerespectate, Dinamo pare o echipă sedusă și abandonată de așa-zișii investitori spanioli.

Situația din „Groapă” este mult mai gravă decât era pe vremea fostului acționar majoritar, Ionuț Negoiță, la clubul din „Ștefan cel Mare” neexistând bani nici măcar pentru procurarea unor banale cutii cu pizza, așa cum a afirmat chiar antrenorul principal Cosmin Contra.

„Guriță” se consideră o victimă a proiectului „Nuevo Dinamo” și spune că este în tratative avansate pentru rezilierea contractului: „A fost un proiect doar din vorbe. Am fost folosit, din păcate. (…) Am avut o discuţie cu cei din conducerea clubului şi în principiu ambele părţi ne dorim această despărţire şi acum trebuie să ajungem la o înţelegere. Suntem în negocieri să ajungem la o înţelegere să ne despărţim pe cale amiabilă”.

La fel ca și Contra, jucătorii străinii ademeniți la formația alb-roșie în această toamnă cu salarii colosale au început să își caute alte echipe la care să plece. „Jucătorii vorbesc între ei de două săptămâni, vorbesc cu agenții lor, vor să plece de la Dinamo. Nu eu am creat această situație, în care jucătorii nu se gândesc la fotbal”, a mai declarat antrenorul dinamovist.

Cheamă iar „SMURD”-ul?

Favorit să o preia pe Dinamo este eternul Gigi Mulțescu, antrenorul îndepărtat la începutul acestui sezon pentru a-i face loc chiar lui Contra. Poreclit „SMURD”-ul pentru abilitatea de a resuscita echipele pe care le pregătește, Mulțescu spune că nu ar refuza oferta: „Ipotetic, dacă primesc un telefon, mă așez la o discuție civilizată și după vedem ce se întâmplă. După discuție ce va fi e altă treabă, dar până acum nu a existat interes”, a spus Mulțescu, într-o intervenție la Digi Sport.

O altă variantă pentru redresarea corabiei ar putea fi și Florin Bratu. Rămas liber de contract, după ce s-a despărțit de divizionara de ligă secundă Concordia Chiajna, Bratu ar putea reveni pe banca tehnică a echipei sale de suflet, pe care a mai antrenat-o în 2018.

După 10 etape, Dinamo ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu șase puncte, la un singur punct distanță de „lanterna roșie” Astra Giurgiu. Pentru trupa din „Ștefan cel Mare” urmează meciul cu FC Voluntari, programat vineri, 20 noiembrie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă