22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCoronavirusul „ucide” o fostă campioană a Slovaciei

Coronavirusul „ucide” o fostă campioană a Slovaciei

Pe lângă zecile de mii de victime din spitalele întregii planete, pandemia de Covid-19 începe să decimeze și cluburile sportive. Cel mai recent caz este cel al formației MKS Zilina, echipă de fotbal cu prezențe în grupele Europa League și Champions League.

Ca urmare a gravelor probleme de ordin financiar, septupla campioană a Slovaciei se află în acțiune de lichidare a societății, iar mare parte a angajaților au fost deja concediați. De asemenea, reputatul club slovac a pus pe liber nu mai puțin de 17 fotbalisți. „Ne-am separat de 17 de jucători ale căror salarii puneau mare presiune pe bugetul clubului”, a afirmat Rastislav Otruba, mandatarul judiciar al clubului.

Motivul pentru care aceștia au fost concediați este acela că nu au acceptat cererea conducerii clubului de a reduce salariile cu un procent de 80%. „Propunerea era să se reducă salariile cu 80 la sută, ceea ce era enorm”, a spus portarul formaţiei din Zilina, Dominik Holec, pe pagina sa de Facebook, adăugând că era pregătit să negocieze o reducere, dar nu la acest nivel.

Vestea că Zilina s-ar putea desființa l-a luat prin surprindere și pe președintele Asociației de Fotbal din Slovacia, Jan Kovacik. „Îmi pare foarte rău. Nu pot spune că sunt în stare de șoc, deoarece trăim o perioadă neobișnuită. Mă așteptam la orice, dar nu la asta. Încă nu am mai multe informații”, a spus Kovacik.

În acest moment, campionatul din Slovacia este întrerupt până la sfârșitul lunii aprilie, din cauza noului coronavirus. MSK Zilina, care are în palmares 7 titluri de campioană, câștigate în perioada 2002 – 2017, ocupă poziția a doua în clasament, la 10 puncte distanță față de liderul Slovan Bratislava.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă