17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportConsilierul prezidențial Simina Tănăsescu propune o condiție de VECHIME pentru accesul în...

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu propune o condiție de VECHIME pentru accesul în Magistratură

Consiliera președintelui Iohannis, Simina Tănăsescu, a propus Consiliului Superior al Magistraturii să includă o condiție de vechime profesională pentru accesul în Magistratură, informează Agerpres.

“Ne dorim să vedem finalizate, desigur într-un termen rezonabil, proiectele menționate referitoare la evaluarea magistraților, de ce nu, includerea unei condiții de vechime profesională chiar la admiterea în profesie, nu doar pentru promovare, acestea sunt lucruri pe care cu siguranță dumneavoastră le veți avea în vedere și le veți cumpăni într-un mod matur”, a spus Tănăsescu.

Simina Tănăsescu a făcut aceste considerații cu prilejul participării ei, miercuri, la ședința de bilanț a CSM pe anul 2015.  În opinia acesteia, trebuie sporite eforturile în direcția asigurării eficienței actului de justiție, a creșterii transparenței și a deschiderii către justițiabil.

“Justiția este în primul rând un serviciu public, un serviciu public în slujba cetățeanului și deci sistemul trebuie să fie nu doar performant în sine, ci trebuie să fie performant inclusiv prin prisma justițiabilului, trebuie să fie perceput de justițiabil ca oferindu-i acel echilibru, acea pace socială. Justițiabilul trebuie să poată înțelege actul de justiție, să poată înțelege argumentele și consecințele sale și cred că din perspectiva aceasta efortul de consolidare constituțională trebuie să fie continuat”, a afirmat consilierul prezidențial.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă