23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportConsiliera ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu, a fost demisă

Consiliera ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu, a fost demisă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dispus, joi seara, eliberarea din funcţie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, informeaza Newsin. Decizia vine după ce ministrul i-a cerut consilierei sale să aleagă între funcţia publică şi activitatea în firma pe care o deţine. Melania Mandas Vergu a declarat joi că încă nu a luat o decizie în acest sens, pentru că mai are la dispoziţie 15 zile, şi că este subiectul unei campanii de manipulare prin presă.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, ministrul Daniel Petru Funeriu, prin OMECTS nr. 4035, din data de 3 iunie 2010, a dispus eliberarea din funcţie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, începând cu data de 3 iunie 2010.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a cerut joi demisia consilierei sale, Melania Mandas Vergu, au declarat pentru NewsIn surse oficiale. Joi, Funeriu nu a făcut nicio declaraţie despre scandalul în care se află consiliera sa.

Ministrul Educaţiei a declarat, marţi, că Melania Mandas Vergu, consiliera lui despre care Realitatea TV a dezvăluit că are aprobat un proiect educaţional de patru milioane de euro, dispune de 15 zile pentru a alege între minister şi firmă. Proiectul “Practică să înveţi, învaţă să practici”, dezvoltat de Vergu, derulează programe de formare profesională în şcolile din România.

Deşi consiliera lui Funeriu spune că proiectul i-a fost aprobat în 2009, potrivit site-ului Autorităţii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, această lucrare a fost aprobată la 31 ianuarie 2010. În momentul aprobării proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educaţiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 16.381.211 de lei. Din această sumă, statul român va contribui cu 1.782.002 de lei, în timp ce Uniunea Europeană va suporta restul cheltuielilor în valoare de 12.896.762 de lei. La acestea sume se adaugă contribuţia beneficiarului de 772.567 de lei, dar şi cheltuielile neelegibile de 929.880 de lei.

Melania Mandas Vergu s-a folosit de funcţia sa în derularea acestui proiect. Astfel, în calitate de consilier al ministrului ea a trimis către o sută de universităţi din ţară o notă prin care a cerut o listă cu stagiile de pregătire.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă