15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportComisia de revizuire nu a admis niciun amendament împotriva traseismului politic, PSD...

Comisia de revizuire nu a admis niciun amendament împotriva traseismului politic, PSD s-a abţinut

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a admis niciunul dintre amendamentele formulate pentru combaterea traseismului politic în cazul parlamentarilor, reprezentanţii PSD s-au abţinut să nu-şi susţină amendamentele pe această temă, potrivit Mediafax.

Membrii comisiei parlamentare au respins în primă instanţă un amendament al PNL care ar fi instituit acelaşi regim aplicabil primarilor în prezent. Astfel, era introdusă situaţia încetării mandatului de parlamentar “la data demisiei din partidul politic sau formaţiunea politică din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii acestuia într-un alt partid politic sau o altă formaţiune politică”.

Amendamentul PNL a întrunit 9 voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi 5 abţineri, în cazul celor din urmă numărându-se parlamentarii PSD.

De asemenea, au fost respinse celelalte amendamentele formulate pentru instituirea unui mecanism pentru combaterea traseismului.

Totodată, PSD a avut un amendament asumat de grupul parlamentar care nu a mai fost susţinut la nivelul comisiei de revizuire a Constituţiei. Acesta prevedea că “în situaţia în care deputatul sau senatorul părăseşte partidul sau alianţa politică din partea căreia a candidat şi a fost ales, acesta poate fi revocat, prin referendum, în condiţiile stabilite prin lege organică”.

Citeşte şi: Introducerea votului prin corespondenţă în Constituţie, respinsă de Comisia de revizuire

Ponta, despre definirea casătoriei ca relaţie bărbat-femeie: O Constituţie nu trebuie să prevadă tot

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă