19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCODUL PORTOCALIU de viscol, PRELUNGIT: Trenuri BLOCATE, drumuri ÎNCHISE. Duşa a dispus...

CODUL PORTOCALIU de viscol, PRELUNGIT: Trenuri BLOCATE, drumuri ÎNCHISE. Duşa a dispus CONTROL la CNADNR. Vizate: contractele de deszăpezire

UPDATE: DN 20 a fost închis între Râmnicu Sărat şi Brăila din cauza zăpezii.

_ _ _ _

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, joi, codul portocaliu de viscol până la ora 13:00 în judeţele Brăila, Buzău şi Ialomiţa şi până la ora 10.30 în Galaţi şi Vrancea.

_ _ _ _

UPDATE: Ministrul Mircea Duşa, a declarat, joi că a dispus un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, dar şi la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din Iaşi pentru a verifica modul în care au fost întocmite contractele pentru deszăpezire.

Duşa a explicat că în acest moment există şapte-opt localităţi în Moldova la care nu s-a ajuns de cinci zile: “Am dispus ca jandarmii şi elicopterele să transporte pâine (în zonă, n.red.) până deschidem drumul”.

Citeşte şi Mircea Duşa: Am dispus un control la Compania Naţională de Drumuri, să vedem cum au fost întocmite contractele pentru deszăpezire

_ _ _ _

UPDATE: Tot din cauza zăpezii, traficul feroviar este blocat în zona de sud-est.

UPDATE: Mai multe drumuri au fost închise din cauza viscolului.

UPDATE: Judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se află, până joi la ora 5.00, sub cod portocaliu de viscol, potrivit unei avertizări emise miercuri seară de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Avertizarea vizează, în intervalul miercuri, ora 23.00 – joi, ora 5.00, arii extinse din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat va ninge, iar vântul va sufla cu peste 70 de kilometri pe oră la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Meteorologii avertizează, de asemenea, că vizibilitatea în zonele vizate va scădea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

—-

Agenţia Naţională de Meteorologie va emite cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic pentru zona de sud a ţării, a anunţat premierul Ponta, asigurând în acelaşi timp că toate drumurile naţionale din Botoşani vor fi deblocate în noaptea de miercuri spre joi, iar drumurile judeţene vor fi libere joi, potrivit Mediafax.

Codul portocaliu presupune condiţii meteorologice dificile care pot provoca pagube materiale sau victime.

Premierul Victor Ponta a precizat, la Antena 3, că a discutat miercuri seara cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, despre condiţiile meteorologice.

Conducerea ANM a anunţat anterior că va decide miercuri dacă se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta şi România.

Premierul a anunţat, miercuri, că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă