19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCioloş promite o strategie energetică în acest an

Cioloş promite o strategie energetică în acest an

Premierul Dacian Cioloș a promis că strategia energetică a României va fi finalizată anul acesta, informează Mediafax.

Promisiunea a fost făcută la finalul unei întâlnirii de lucru pe care premierul a avut-o, joi, cu echipa de conducere a Ministerului Energiei.

"Am discutat în primul rând de pregătirea şi, sper eu, finalizarea în cursul acestui an a Strategiei energetice a României, o strategie la care a început deja să lucreze guvernul precedent. S-a ajuns într-un anumit stadiu şi obiectivul ar fi să finalizăm această strategie pentru ca România să poată să ştie cum stă, pe ce se bazează, care-i sunt perspectivele pe care şi le pregăteşte şi să poată să participe activ inclusiv la discuţiile privind constituirea uniunii energetice la nivel european ştiind ce vrea de la această discuţie", a spus Dacian Cioloş la finalul întâlnirii.

La rândul său, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a spus că se doreşte finalizarea Strategiei energetice a ţării până în luna septembrie.

De asemenea, premierul a mai anunţat că s-a mai discutat despre securitatea de aprovizionare energetică a României, piaţa energetică naţională şi constituirea acesteia concurenţial, despre energie şi mediu, energie regenerabilă, reducerea emisiilor de gaze şi aplicarea Ordonanţei 109, referitoare la buna guvernare, respectiv aplicarea criteriilor de integritate în companiile energetice cu capital de stat sau capital majoritar de stat.

"Aici (în companiile energetice-n.r.) vrem mai multă claritate, mai multă transparenţă, un mandat clar pentru cei care reprezintă statul", a afirmat prim-ministrul.

Totodată, Cioloş a precizat că Guvernul va avea în vedere asigurarea necesarului energetic pentru iarna viitoare

"Trebuie să lucrăm în cursul acestui an pentru a asigura securitatea de aprovizionare pentru acest an şi pentru anul viitor şi mai ales să intrăm în iarna acestui an, la sfârşitul anului, cu câteva chestiuni clarificate. Vrem cât putem a învăţa pe partea de interconectări", a mai spus Cioloş.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă