3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSportCine este Mirel Palada, noul purtător de cuvânt al Guvernului. Vezi CV-ul...

Cine este Mirel Palada, noul purtător de cuvânt al Guvernului. Vezi CV-ul lui

Mirel Palada, consilier al premierului Victor Ponta pe probleme de strategii guvernamentale, a fost desemnat, vineri, noul purtător de cuvânt al Guvernului.

Mirel Palada, sociolog şi director CCSB, este cunoscut pe internet datorită blogului său Turambar. El s-a născut în comuna Telega din judeţul Prahova, dar de aproape 20 de ani locuieşte în Bucureşti, oraş pe care-l consideră un „mare Ankh-Morpork balcanic murdar şi viu şi isteric şi urît şi vesel şi plin de oportunitǎţi“.

În perioada 1991-1995 a urmat studiile Facultăţii de Matematică, pe care le-a întrerupt în favoarea celor de la Facultatea de Sociologie (1995-1999). Între 2000 şi 2003 a lucrat pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Media PRO, iar apoi a fost director de cercetare la Centrul Naţional Media, unul din grupurile mass-media private din România (Naţional TV, N24, Favorit TV), până în 2006.

Mirel Palada este fondatorul şi Directorul General al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), ce oferă servicii de cercetare şi consultanţǎ în media şi politică.

Institutul CCSB a fost în centrul mai multor scandaluri. Cel mai recent este dosarul şantajului de la Antena TV. Mirel Palada şi Mihai Motoc, celălalt fondator CCSB, s-au asociat în 2006 cu Dan Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor. Partenerul lui Mirel Palada de la CCSB, a dezvăluit pentru România liberă că Dan Voiculescu făcea presiuni asupra lui să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia şi în defavoarea lui Traian Băsescu şi a PDL.

Citeşte şi: Dezvăluirile foştilor parteneri ai lui Voiculescu

 

Cele mai citite

Călin Popescu Tăriceanu, achitat pentru abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, marți, într-un dosar de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale. Fostul președinte al Senatului...

Cutremur înregistrat în zona Vrancea

Cutremur înregistrat în zona Vrancea, marți după-amiază, la ora locală 15.40. Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului...

UE menține sancțiunile împotriva Chinei și în 2022

Uniunea Europeană a decis să prelungească sancțiunile împotriva Chinei și în anul următor. Acestea vor rămâne valabile până în decembrie 2022. UE a hotărât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă