8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFotbalChristian Eriksen: Manchester United este interesată de mijlocașul danez

Christian Eriksen: Manchester United este interesată de mijlocașul danez

Manchester United speră să îl convingă pe mijlocașul danez Christian Eriksen să i se alăture înainte de noul sezon.

Se credea că jucătorul în vârstă de 30 de ani ar prefera să rămână la Londra, după ce a revenit cu succes la Brentford în a doua jumătate a sezonului trecut.

Brentford spera ca Eriksen să rămână, în timp ce se credea că și Tottenham Hotspur ar fi fost interesată să îl aducă din nou în echipă.

Cu toate acestea, nu s-a ajuns la un acord cu niciunul dintre cele două cluburi, ceea ce îi oferă lui United șansa de a face o ofertă pentru jucătorul liber de contract.

Eriksen a suferit un stop cardiac în timp ce juca la Euro 2020, în iunie anul trecut, dar și-a putut relua cariera după ce i s-a montat un defibrilator cardioverter implantabil (ICD).

După ce a devenit liber de contract de la Inter Milano – deoarece dispozitivul ICD nu este permis în Serie A – Eriksen a acceptat oferta lui Brentford de a încheia un contract pe șase luni în ianuarie, iar managerul Thomas Frank a declarat în repetate rânduri că “Bees” (n.r. Branford) dorește să-l păstreze pe fostul mijlocaș al lui Ajax.

Eriksen a plecat de la Tottenham la Inter în ianuarie 2020, ajutându-i să câștige titlul în Serie A în 2020-21 sub conducerea actualului antrenor al Spurs, Antonio Conte.

Înainte de a se întoarce la fotbalul competitiv prin aderarea la Brentford, Conte a spus că “ușa este întotdeauna deschisă” pentru ca el să se antreneze cu Tottenham.

Mișcarea lui Manchester United pentru Eriksen nu are legătură cu eforturile continue ale acesteia de a-l aduce pe Frenkie de Jong, clubul de pe Old Trafford fiind în contact cu Barcelona în legătură cu disponibilitatea acestuia.

Erik ten Hag a făcut din mijlocașul olandez în vârstă de 25 de ani principala sa țintă de transfer din vară, dar De Jong, care a jucat pentru noul manager al lui United la Ajax, a plecat în vacanță fără să ia o decizie în privința viitorului său.

Anul trecut, Barca a anunțat că are datorii de 1,35 miliarde de euro (1,15 miliarde de lire sterline), astfel că clubul spaniol încearcă să genereze venituri pentru planurile de reconstrucție a propriei echipe, iar De Jong este văzut ca unul dintre cele mai vandabile active ale sale.

În mod ideal, Ten Hag ar trebui să obțină claritate asupra ambelor situații înainte ca jucătorii săi să se întoarcă pentru începerea antrenamentelor de pre-sezon lunea viitoare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Declarațiile lui Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Botoșani

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a declarat că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri bune în...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

VIDEO. Declarațiile lui Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Botoșani

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a declarat că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri bune în...
Ultima oră
Pe aceeași temă