22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportCFR, calificare fără glorie. Urmează Dinamo Zagreb

CFR, calificare fără glorie. Urmează Dinamo Zagreb

Deși mulți s-ar fi așteptat ca CFR să ofere o demonstrație de forță în fața modestei campioane a Maltei, ardelenii au început meciul timorați, iar prima repriză nu a consemnat nicio ocazie notabilă în contul trupei lui Dan Petrescu.

După ieșirea de la cabine, jocul „ceferiștilor” s-a metamorfozat, iar Mike Cestor a deschis scorul în minutul 53, după ce a fructificat o centrare trimisă de Pereira. Odată cu golul, clujenii s-au relaxat, iar gazdele au prins curaj și au pus presiune la poarta lui Bălgrădean, care a avut o intervenție providențială în minutul 78. Golofca a închis tabela la 2-0 pentru clujeni în prelungiri, iar pentru campioana României urmează duelul cu Dinamo Zagreb, confruntare ce va avea loc săptămâna viitoare, la Cluj.

Spre deosebire de modesta Floriana, croații sunt o formație cu pedigree în Europa. În sezonul trecut, Dinamo Zagreb a jucat în grupele Champions League, terminând pe ultimul loc într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester City, Șahtior Donețk și Atalanta. Cu 21 de titluri din 29 posibile în campionatul Croației, Dinamo este echipa numărul unu a țării, fondată în 1911 și de 9 ori campioană și a Iugoslaviei.

Dinamo Zagreb are un lot cotat de tranfermarkt la 94 de milioane de euro. Cei mai bine cotați jucători sunt portarul Livakovic și atacantul Petkovic, care valorează peste 10 milioane de euro.

La fel ca și meciul cu Floriana, partida din turul al doilea preliminar se va disputa într-o singură mașă, pe fondul modificărilor impuse de UEFA din cauza pandemiei de coronavirus. Meciul are loc la Cluj, miercuri, 26 august, de la ora 21:00.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă