15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportCezar Preda: Mulţi îşi doresc să candideze pentru Parlamentul European, partidul hotărăşte

Cezar Preda: Mulţi îşi doresc să candideze pentru Parlamentul European, partidul hotărăşte

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că mulţi colegi de-ai săi îşi doresc să candideze pentru un post în Parlamentul European, însă partidul este cel care va hotărî cui va acorda sprijin, potrivit Mediafax.

Liderul democrat-liberal a precizat că luni, în BPN al PDL, secretarul general al partidului va prezenta sinteza propunerilor făcute de organizaţii privind criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să candideze pentru un post de europarlamentar, după care se va face o analiză referitoare la rezultatul acestor propuneri.

El a precizat că nu are cunoştinţă dacă actualul europarlamentar Cristian Preda va fi sprijinit pentru un nou mandat, adăugând că totul depinde de criteriile ce vor fi stabilite pentru cei care vor să beneficieze de sprijinul partidului în vederea alegerilor pentru Parlamentul European.

Citeşte şi: RAPORT PE JUSTITIE. Gray: Comisia Europeană are încredere în autorităţile române

“A expirat termenul care prevedea depunerea acelor propuneri făcute de organizaţii cu privire la criteriile stabilite. Luni în BPN sper să prezinte secretarul general sinteza acestor propuneri şi apoi se va evalua codul de accedere în listele de candidaţi la europarlamentare. Nu ştiu dacă Cristian Preda va fi sprijinit pe liste, nu am de unde şti, depinde cum va sta în acele criterii, nu vreau să intru gratuit în coliziune cu colegi care îşi doresc lucrul acesta, fiecare îşi doreşte, partidul hotărăşte. Eu nu am nimic cu el, e dreptul său să candideze”, a declarat deputatul Cezar Preda.

El a adăugat că sunt oameni care merită să fie în Parlamentul European de la PDL, precum Theodor Stolojan, Elena Băsescu şi Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a solicitat tuturor filialelor partidelor susţinerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014. Preda amintea, într-o postare pe blogul său, că BPN al PDL a solicitat în urmă cu două săptămâni elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European. Eurodeputatul anunţa că solicită, tot public, tuturor filialelor din ţară susţinerea.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă