9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFOTO VIDEO Simona Halep și-a prezentat trofeul în fața fanilor de pe...

FOTO VIDEO Simona Halep și-a prezentat trofeul în fața fanilor de pe Arena Națională

UPDATE: “Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit aici. Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris, vă mulţumesc foarte mult. Nu m-am aşteptat la aşa ceva, e un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanţe au venit 100% din ţara noastră. M-am antrenat şi am crescut aici”, a declarat Simona Halep pe Arena Națională, în aplauzele miilor de fani care i-au scandat numele.

Printre cei care au venit alături de Simona Halep s-au aflat marii sportivi Nadia Comăneci, Gică Hagi, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin.

În momentul în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-a început discursul, publicul de pe stadion a huiduit-o. Gabriela Firea a rostit un mesaj scurt: “Bun venit, Simona Halep! Te rog să primeşti din sufletul nostru cheia oraşului Bucureşti şi această plachetă ovaţională. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut!”.

 

Foto: Inquam

 

Simona a aterizat la București. Imagini emoționante din aeronava Tarom care a adus-o acasă pe campioană

“Le mulţumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă, familiei mele, tuturor fanilor care sunt foarte importanţi, am avut o atmosferă deosebită în finală, cred că sunt jucătoarea cu cei mulţi suporteri la toate meciurile. Acasă e mereu bine, sunt bucuroasă că m-am întors acasă. Aici am crescut, aici m-am dezvoltat, sunt bucuroasă de această primire. E trofeul meu, dar şi al fanilor mei şi al României”, și-a început Simona Halep discursul.

“Eu cred că voi rămâne la fel, dorinţa e la fel de mare. Mă simt îndeplinită profesional, din toate punctele de vedere. Sunt numărul 1 mondial şi am un trofeu de Grand Slam. Am câştigat şi trofee Mandatory… Cariera mea nu se opreşte aici, vreau să mai câştig trofee”, a spus Simona, vizibil emoţionată.

Campioana de la Roland Garros a vorbit apoi despre planurile pentru perioada următoare.

“Îmi voi lua câteva zile de vacanţă, voi sta acasă să mă văd cu prietenii, să stau cu familia. Nu voi face nimic special. O să merg acasă, o să mă văd cu prietenii şi o să stau acasă cu familia. Nu ştiu cu ce o să mă aştepte, dar cu orice ar fi este foarte bine”, a spus Simona Halep la conferința de presă de pe Aeroportul “Henri Coandă”.

 

“Singurul lucru pe care aş putea să îl spun e că nu trebuie să renunţi. Am pierdut trei finale, dar nu am cedat şi am crezăt cu disperare că se poate într-o zi. Gândul meu pentru toţi este să lupte”.

Simona a spus că a apucat să doarmă doar trei ore după marele triumf al carierei: “Darren Cahill mi-a spus înainte de meci că trebuie să merg pe teren şi să câştig trofeul pentru că sunt în stare. Cele trei finale până acum au fost tratate altfel, cu emoţii diferite, pot să spun că nu cu aşa mare încredere. Sâmbătă a fost diferit. Domnul Ţiriac mi-a spus de mult că sunt în stare să câştig un turneu de Grand Slam, trebuie doar să joc aşa cum ştiu eu Nu prea am dormit după meciul de sâmbătă, numai 3 ore, a urmat apoi ziua cu pozele, însă azi am început să simt din ce în ce mai mult bucuria pentru realizarea acestui vis”.

“Cel mai frumos moment al carierei a fost când a cântat imnul. Am avut emoţii. După ce am ieşit de pe teren, am aflat că niciodată nu s-a întâmplat ca un imn să fie rostit aşa la Roland Garros. Îmi dădeau lacrimile de emoţii, pentru că oamenii n-au încetat să mă încurajeze”, a mai spus Simona.

 

 Foto: Inquam

 

Imagini cu Simona Halep în aeronava Tarom

Primăria Capitalei a anunţat că, luni seară, pe Arena Naţională, va fi organizată o ceremonie în care Simona Halep va prezenta trofeul pe care l-a câştigat la Roland Garros. Sportiva va ajunge în România, luni după-amiază, când ca fi primită la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni.

“Primăria Capitalei, prin Compania Sport pentru Toţi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, organizează mâine (luni -n.r.), 11 iunie 2018, ora 20.00, la Arena Naţională, în faţă zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenţa românilor trofeul Roland Garros! Toţi cei care vor să o vadă pe marea noastră campioană sunt aşteptaţi la Arena Naţională!”, reiese dintr-o informare a Primăriei Capitalei.

Potrivit sursei citate, accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin şi Basarabiei, intrarea fiind liberă.

Simona Halep va ajunge pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, luni, la ora 16.15, unde va fi primită, la Salonul Oficial, de către ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, dar şi de preşedintele FRT, George Cosac.

Liderul WTA, Simona Halep, a câştigat primul său turneu de Mare Şlem din carieră, sâmbătă, după ce a învins-o în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1 pe americanca Sloane Stephens, în finala turneului de la Roland Garros.

Cele mai citite

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă