21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSportAlte sporturiCel mai bun șahist român, Bogdan Deac, prima înfrângere la Superbet Chess...

Cel mai bun șahist român, Bogdan Deac, prima înfrângere la Superbet Chess Classic Romania 2022

Cel mai bun şahist român al momentului (locul 59 mondial), Bogdan Deac, a suferit prima sa înfrângere la turneul Superbet Chess Classic Romania 2022, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour, miercuri, la Bucureşti, în faţa americanului de origine cubaneză Leinier Dominguez.

În alt meci din runda a şasea, americanul de origine armeană Levon Aronian l-a învins pe francezul Maxime Vachier-Lagrave.

Celelalte trei meciuri s-au încheiat cu remize: Şahriar Mamediarov (Azerbaidjan) – Alireza Firouzja (Franţa), Wesley So (SUA) – Richard Rapport (Ungaria) şi Fabiano Caruana (SUA) – Ian Nepomniaşci (FIDE), conform agerpres.ro.

Bogdan Deac a înregistrat prima înfrângere la Superbet Chess Classic Romania 2022, pe primele locuri fiind doi americani

Pe primele două locuri ale clasamentului se află americanii So şi Aronian, cu câte 4 puncte, urmaţi de Deac, Vachier-Lagrave, Caruana, Dominguez şi rusul Nepomniaşci, cu 3 puncte, Rapport şi Firouzja, câte 2,5 puncte, Mamediarov, 2 puncte.

Joi este programată runda a şaptea, în care Deac îl va înfrunta pe So, câştigătorul circuitului Grand Chess Tour în 2021. Celelalte partide sunt Nepomniaşci – Mamediarov, Aronian – Caruana, Rapport – Vachier-Lagrave şi Firouzja – Dominguez.

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, se va desfăşura în perioada 5-15 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti este de şah clasic, în care jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de dolari.

În fiecare zi, partidele vor începe la orele 15:00 şi se vor termina în jurul orelor 20:00. Deschiderea fiecărei zile competiţionale se va face printr-o primă mutare simbolică, făcută de invitaţi speciali, sportivi, oficiali şi diverse personalităţi ale vieţii publice din România.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă