Fază de joc din meciul Scoția-Cehia de la EURO 2020, 14 iunie 2021, FOTO: Facebook

Cehia a învins Scoția în primul meci al zilei de la EURO 2020

Al doilea meci al Grupei D de la Campionatul European de fotbal EURO 2020, dintre Scoția și Republica Cehă s-a încheiat luni seara cu victoria cehilor, cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de atacantul lui Bayern Leverkusen, Patrik Schick.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

14.06.2021 - 21:23

 Cehii au preluat conducerea în grupă.

Outsiderele Scoția și Cehia s-au confruntat în cea de a doua partidă a Grupei D, la UEFA EURO 2020, la Glasgow, în fața a 12.000 de spectator, în marea lor majoritate scoțieni.

După o primă parte, cu ocazii la ambele porți, cehii au deschis scorul prin Patrik Schick, care a introdus mingea în poartă, cu capul, după o pasă lobată inteligent de Vladimir Coufal.

La scurt timp după pauză, același Patrik Schick a dublat avantajul Cehiei, cu un lob de efect, nu înainte ca Scoția să fi ratat o ocazie uriașă, în urma căreia mingea șutată de Hendry din marginea careului a lovit transversala.

După al doilea gol al cehilor, Scoția a asediat poarta adversă, însă portarul Tomas Vaclik s-a opus eficient în mai multe rânduri, reușind să păstreze poarta intactă până la final, spre dezamăgirea suporterilor scoțieni.

De cealaltă parte, portarul David Marshall a fost și el pus la încercare în câteva rânduri.

S-a încheiat 2-0 pentru Cehia, care a preluat conducerea clasamentului Grupei D, depășind la golaveraj Anglia.

Pentru Scoțieni urmează un meci dificil, pe Wembley, împotiva Anglie, pe 18 iunie, în timp ce Cehia va da piept cu Croația, în aceași zi.

Comentarii