10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCe spune Victor Ponta despre dosarul cumnatului său

Ce spune Victor Ponta despre dosarul cumnatului său

UPDATE 10.11: Premierul a intrat în direct la emisiunea "Ultimul Cuvânt" şi a subliniat faptul că Herţan nu a mai participat la vreo licitaţie de când a ajuns el premier. 

"Relaţiile contractuale despre care vorbiţi dumneavoastră se referă la un contract din 13 ianuarie 2012 încheiat la primăria Comarnic nu eram prim ministru. dincolo de asta…nu am nicio treabă cu firmele prietenilor, duşmanilor… .Categoric, cumnatul meu nici nu m-a consultat, nici nu m-a întrebat. Nici nu era cazul să mă consulte că nu puteam şi voiam să îl ajut. De când sunt eu la guvernare nici măcar nu au participat la vreo lictitaţie. Habar nu am de ce", a mai spus premierul.

De asemenea, Victor Ponta a declarat că şi-a avertizat familia, inclusiv pe soţia lui, înainte de a intra în viaţa politică, faptul că vor primi tratament special din cauza asocierii cu el. 

"Le-am spus foarte clar că orice fel de viaţă a lor personală vor avea un tratament special pentru că fac parte din familia. Le-am spus care este riscul atunci când cineva este într-o funcţie publică", a mai spus premierul.

———-

Victor Ponta a declarat că dacă cumnatul lui va fi găsit vinovat de către instanţă atunci îşi va ispăşi pedeapsa ca un om obişnuit, înainte de şedinţa Biroului Permanent. 

"Nu o să comentez cazuri aflate pe rol. Dacă cumnatul meu a făcut ceva ilegal va plăti pentru asta. Eu nu mi-am propus şi nici nu am cum să influenţez cu ceva. Dacă e vinovat, cumnatul meu va plăti ca orice alt om", a spus premierul.

De asemenea, prim-ministrul a mai spus, când i s-a amintit de faptul că atunci când fratele lui Traian Băsescu a fost anchetat i-a cerut demisia preşedintelui, că nu este cazul să demisioneze deoarece nu are atribuţii în justiţie. 

"Eu nu pot să influenţez şi nu numesc magistraţi nu am nicio influenţă în justiţie", a spus premierul.

Victor Ponta s-a arătat deranjat de modul în care presa a tratat implicarea mamei lui în dosarul lui Herţanu. 

"I-am cerut scuze mamei mele pentru că ieri televiziunile au porcăit-o doar pentru că este mama mea, şi pentru asta mă simt rău faţă de ea şi faţă de cei care se află în această situaţie. Îmi pare foarte rău și i-am cerut iertare pentru asta, pentru că, doar pentru că e mama mea, a fost batjocorită la unele posturi de televiziune cum n-a fost 70 de ani și a suferit foarte mult din cauza asta. Ea nu are nicio calitate procesuală, decât calitatea de mama mea. Nu au implicat-o procurorii, ci unii care se ocupă cu evaziunea fiscală", a mai spus Ponta. 

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă