12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportCe spune Ponta despre poziţia ambasadelor la modificările Codului Penal

Ce spune Ponta despre poziţia ambasadelor la modificările Codului Penal

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că apreciază întodeauna poziţiile ambasadelor cu privire la amendamentele propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, dar s-a arătat convins că Parlamentul ştie ce decizii să ia în această privinţă, informează Mediafax.

“Apreciez întotdeauna poziţiile ambasadelor. Sunt convins că Parlamentul ştie ce decizii să ia”, a spus Ponta, joi, întrebat de ziarişti dacă se impune modificarea Codului Penal, ţinând cont şi de poziţiile exprimate de ambasade, precum cea a SUA.

Citește și: PSD: toate tunurile pe Justiție!

Ponta a confirmat că s-a întâlnit şi joi, la Guvern, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România, Dean Thompson, după ce, miercuri, diplomatul american a venit, la Parlament, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, unde se aflau Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta a declarat că de fiecare dată a discutat cu diplomatul american despre organizarea Summit-ului Regional de Securitate Cibernetică, care va avea loc săptămâna viitoare la București.

Senatorii Cristiana Anghel (PC) şi Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) au propus, marţi, în Comisia Juridică, un amendament la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală, prin care “măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma “suspiciuni rezonabile”.

Citește și: Senatoarea PC Cristiana Anghel, ATAC dur la adresa ambasadelor occidentale

Amendamentul a fost susţinut în şedinţa Comisiei juridice de senatorul PSD Ovidiu Donţu, la proiectul pentru modificarea şi competarea legii nr. 286/2009, privind Codul Penal şi a legii nr. 135/2010, privind Codul de Procedură penală- L95/2015, şi a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Ambasada SUA a precizat, miercuri, că urmăreşte îngrijorările generate de amendamentele propuse la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, subliniind că orice modificări trebuie analizate cu atenţie de toate părţile interesate, pentru a se asigura că nu subminează progresele recente obţinute în consolidarea statului de drept.

Citește și: UPDATE. Ambasadele Marii Britanii și a Statelor Unite, ÎNGRIJORATE de modificările aduse Codului Penal și de Procedură Penală

“Urmărim îngrijorările generate de amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în această săptămână. Orice modificări aduse acestor coduri trebuie analizate cu atenţie şi în mod transparent de toate părţile interesate, pentru a se asigura că aceste modificări nu subminează progresele recente obţinute de România în consolidarea statului de drept şi în lupta anticorupţie”, a transmis Ambasada SUA.

Și ambasada Marii Britanii a reacționat privitor la amendamentele aduse Codului Penal și Codului de Procedură penală și a atras atenția că Parlamentul trebuie să sprijine instituțiile sistemului judiciar și statul de drept, după ce senatorii au adoptat, marți, cu majoritate de voturi, ca măsurile preventive să fie dispuse doar dacă există ”indicii temeinice”.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă