12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportCe spune Maior despre relația SRI-DNA

Ce spune Maior despre relația SRI-DNA

Fostul director al SRI, George Maior a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că nu există ”niciun binom SRI-DNA”, ci doar o cooperare între cele două instituţii, arătând că ideea vine din îngrijorarea unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei.

”Nu există niciun binom SRI-DNA, există cooperarea dintre SRI şi DNA, după cum există cooperarea dintre SRI şi Parchetul General, Ministerul de Interne, SRI şi Serviciul de Informaţii Externe. Nu e vorba de un binom, pentru că, în ceea ce priveşte cele două instituţii, sunt instituţii distincte”, a afirmat George Maior.

El a explicat faptul că SRI se ocupă de partea de transmitere de informaţie pentru combatarea corupţiei, care este definită ca ameninţare la securitate naţională, aceasta fiind doar o parte mică din activitatea SRI, alte zone cuprinzând contraspionajul, contraterorismul, apărarea Constituţiei, problema securităţii cibernetice.

”SRI nu este o instituţie cu puteri executive, nu este o instituţie de aplicare a legii, DNA este şi în orice stat democrat, există acest flux de informaţii dintre servicii şi organisme de aplicare a legii. FBI are partea de contrainformaţii, în anumite domenii şi partea de aplicare a legii. La noi, sunt instituţii separate. A vorbi despre un ”binom” nu este vorba doar de ceva peiorativ, ci poate este o îngrijorare a unora că lucrurile se desfăşoară prea intens pe partea de combatere a corupţiei, domeniu vital pentru România”, a mai precizat George Maior.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă