13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportȘova dezvăluie câți bani a luat Ponta din contractul Turceni Rovinari

Șova dezvăluie câți bani a luat Ponta din contractul Turceni Rovinari

Senatorul PSD Dan Șova a declarat pentru Antena 3, că premierul Victor Ponta a primit, o ”sumă modică”, de 0,32% din valoare contractului cu Turceni – Rovinari. 

Premierul Victor Ponta a colaborat cu cabinetul de avocatură al lui Dan Șova în perioada în care se desfășura contractul Turceni-Rovinari, însă pe alte spețe, a mai precizat senatorul PSD. Șova a amintit, de asemenea, că respectivul contract a fost câștigat la o licitație publică. 

Prejudiciile totale în dosarul “Șova-Turceni, Rovinari” depășesc 71 de milioane de lei.

Cabinetul lui Victor Ponta era specializat în drept penal și a colaborat cu cabinetul lui Șova, specializat pe drept comercial pentru apărarea a doi clienți privați, a subliniat senatorul pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu.

Citește și: Dan Șova: Cererea de arestare a DNA, abuzivă

Atât Șova cât și Ponta au declarat că premierul nu a avut nicio implicare în serviciile juridice acordate în bază contractului cu Turceni – Rovinari.

Procurorii susțin că, între 2007 și 2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între Complexul Energetic Rovinari și Complexul Energetic Turceni, pe de o parte, și SCA „Șova și Asociații” pe de altă parte. 

De asemenea, în calitate de avocat coordonator, ”mențiune trecută expres în toate aceste contracte”, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale.

Citește și: Dan Șova riscă ARESTAREA. DNA îl acuză că a distrus dovezi și a prezentat documente false, în dosarul Turceni, Rovinari

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă