37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportCe s-a discutat la întrevederea dintre ministrul Apărării, Mihai Fifor, și omologul...

Ce s-a discutat la întrevederea dintre ministrul Apărării, Mihai Fifor, și omologul său canadian

Amplificarea cooperării dintre armatele României și Canadei, precum și creșterea interoperabilității la nivelul NATO au fost principalele teme de discuție în cadrul unei întrevederi pe care ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a avut-o cu omologul său canadian, Harjit Singh Sajjan.

Întâlnirea celor doi demnitari a avut loc în marja vizitei oficiale pe care ministrul Mihai Fifor o desfășoară în perioada 22-24 septembrie în Canada, cu ocazia Invictus Games Toronto 2017.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MApN, în cadrul discuțiilor a fost subliniată tendința ascendentă a relațiilor bilaterale, cooperarea militară înregistrând un progres, Canada fiind un susținător activ al inițiativelor promovate de România în cadrul NATO.

De asemenea, Fifor a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat României, prin participarea la misiunile comune de poliție aeriană ale NATO, prezența militarilor canadieni în Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și în cel al Brigăzii Multinaționale, în Unitatea NATO de Integrare a Forțelor, precum și la exercițiile multinaționale desfășurate pe teritoriul României și în Marea Neagră, se artă în comunicatul MApN.

Conform sursei citate, ministrul Fifor a evidențiat contribuția semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia, pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flancul estic al Alianței.

Totodată, ministrul român a apreciat eforturile autorităților canadiene pentru organizarea Jocurilor Invictus, competiție aflată în desfășurare la Toronto, la care țara noastră este reprezentată de un lot format din 15 sportivi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă