16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Ce îi reproșează Băsescu lui Iohannis legat de vizita din Ucraina

Fostul preşedinte Traian Băsescu a atras atenția că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Ucraina ar fi trebuit să aibă ca prim obiectiv problema celor 500.000 români care trăiesc în Ucraina, unde cetățenii români se confruntă cu probleme garve legate de limba maternă, informează Mediafax. 

„O astfel de vizită trebuia să aibă ca prim obiectiv problema celor 500.000 români care trăiesc în Ucraina. O întâlnire cu românii era obligatorie”, a spus Băsescu

El a arătat că românii din Ucraina se confruntă cu probleme legate de educaţia în limba maternă şi nu li se acceptă să deţină atât cetăţenia ucraineană, cât şi pe cea română. Mai mult, fostul șef al statului a subliniat că au existat şi semnale că sunt chemaţi la arme prioritar în această perioadă.

Citește și: Ce a discutat Iohannis cu Poroșenko la Kiev

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, marţi, o vizită oficială în Ucraina, în cadrul căreia a avut întrevederi cu omologul Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu preşedintele Radei Supreme, Volodimir Groisman.

Liderul Asociaţiei „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa, Anatol Popescu, i-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis în care-şi exprimă părerea de rău că preşedintele nu a fost şi la românii din sudul Barasabiei, cu ocazia acestei vizite.

În timpul vizitelor efectuate în Franţa, Germania şi Polonia, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu membri ai comunităţilor româneşti din statele respective, în cadrul unor recepţii organizate de misiunile diplomatice ale României la Paris, Berlin şi Varşovia.

Ultima oră
Pe aceeași temă