10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportCe-a primit Iliescu de la Tariceanu in schimbul sustinerii politice: 1000 mp...

Ce-a primit Iliescu de la Tariceanu in schimbul sustinerii politice: 1000 mp in Primaverii

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, va primi, gratuit, de la Guvern, terenul de peste 1.000 de metri patrati, aferent vilei in care locuieste din Str. Molière nr.3-5, in Cartierul Primaverii.

Potrivit Gardianul, donatia a fost consfintita printr-o Hotarare de Guvern care prevede cedarea cu titlu gratuit, lui Ion Iliescu, a intregului teren in suprafata de 1.067,30 mp, reprezentand curtea imobilului in care locuieste fostul presedinte.

Dupa ce in martie a.c. Iliescu a refuzat sa plateasca 1.000 de euro lunar pentru partea sa de curte, RA-APPS a fost de acord ca Iliescu sa poata folosi gratuit curtea casei. Acum, pe ultima suta de metri a mandatului, liberalii s-au decis sa-i faca terenul cadou, cu acte, printr-o HG. Si nu doar partea care ii cuvenea, ci si cele care le reveneau celorlalti doi locatari din imobil. Prin doua declaratii notariale, cele doua familii au fost de acord cu trecerea in domeniul public al statului a terenurilor in suprafata totala de circa 600 mp.

Inainte de criza, terenul de 1.067 mp valora cam 5 milioane de euro.

Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, este semnatarul notei de fundamentare a hotararii de guvern prin care Ion Iliescu va primi gratuit curtea cladirii din Str. Molière nr. 3-5. Actul normativ urma sa fie aprobat zilele acestea.

 

"Potrivit reglementarilor mentionate, locuinta se atribuie, cu titlu gratuit, la propunerea Consiliului de Administratie al RA-APPS, cu avizul Secretariatul General al Guvernului. In aplicarea acestor dispozitii, Consiliul de Administratie al regiei a aprobat acordarea cu titlu gratuit (…) domnului Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, intregul teren aferent imobilului situat in Bucuresti, str. Molière nr. 3-5, sector 1, in suprafata de 1.067,30 mp (…), Secretariatul General al Guvernului avizand propunerea", se arata in nota de fundamentare semnata de Gabriel Berca.

Cele mai citite

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Eșec pentru Gloria Bistrița în finala EHF European League. Dunărea Brăila a terminat pe locul patru

Gloria Bistriţa a pierdut finala EHF European League la handbal feminin, fiind învinsă de formația norvegiană Storhamar cu scorul de 29-27, duminică seară, la...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă