5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportCe a discutat Boc cu deputaţii PDL

Ce a discutat Boc cu deputaţii PDL

Premierul Emil Boc s-a întâlnit marţi cu deputaţii PDL pentru a discuta despre moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor, dezbătută marţi în Parlament şi despre proiectul de reorganizare administrativă a ţării.

La finalul discuţiei cu deputaţii democrat-liberali, şeful executivului a declarat că moţiunea simplă a opoziţiei nu este justificată, atâta timp cât Guvernul a transmis de mai mult timp o propunere legislativă în procedură de urgenţă, despre care speră să fie adoptată cât mai repede.

“Avem o lege în parlamament pentru interzicerea magazinelor şi a produselor etnobotanice, în procedură de urgenţă, astfel încât copiii noştri să fie în siguranţă. Guvernul a dat anul trecut o ordonanţă de urgenţă dar până vine legea se dă totul peste cap, substanţele acelea care au fost interzise au fost încrucişate de nenumărate ori. Sper ca proiectul propus de noi să fie adpotat cât mai repede de către toţi parlamentarii” a spus Emil Boc pe holul Parlamentului.

A doua temă de discuţie între Boc şi deputaţii din partidul său a fost problema reorganizării administrative a ţării.

“Împreună cu colegii mei am luat decizia de a promova şi susţine proiectul de reorganizare administrativă a ţării” a spus Boc.

El susţine că legea care reglementează organizarea administrativă a ţării este învechită. “Legea este din 1968, pe structură comunistă. Doar România şi Bulgaria mai au legi atât de vechi şi de sorginte comunistă, care nu mai fac faţă actualelor cerinţe europene. Dacă vrem să fim europeni trebuie să reformăm şi acest domeniu“, a declarat premierul. Acesta a subliniat şi faptul că absorbţia fondurilor europene ar putea fi făcută mult mai uşor după reorganizarea administraţiilor locale şi regionale.

Moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor a fost iniţiată de opoziţie pe 31 mai şi este dezbătută în parlament luni, de la 16:30.

Reorganizarea administrativă a ţării este unul dintre subiectele puse pe tapet recent de către preşedintele Traian Băsescu, în contextul nevoii de descentralizare.  Această reorganizare va reduce numărul de posturi alese sau numite la nivel local.

Cele mai citite

Dosarul vaccinurilor din pandemie. Florin Cîțu poate fi anchetat – FOTO

Plenul Senatulului a votat cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în...

Sfântul Andrei. Aproximativ 1 milion de români îşi serbează ziua

În jur de 960.000 de persoane cu numele de Andrei sau Andreea, și derivatele acestora, își sărbătoresc ziua joi, cu ocazia Sfântului Apostol Andrei. Conform...

Cea mai ascultată artistă din 2023 pe platforma Spotify

Taylor Swift se pregătește să încheie anul 2023 ca cea mai ascultată artistă la nivel global pe platforma Spotify. În același timp, melodia "Flowers"...
Ultima oră
Pe aceeași temă