10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCe a declarat Dacian Cioloș despre viitorul Guvern

Ce a declarat Dacian Cioloș despre viitorul Guvern

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat, joi seara, după o întâlnire cu parlamentarii PND, că nu va schimba structura Guvernului, iar pentru proiectele majore se vor purta negocieri, astfel încât să se formeze o majoritate în Parlament, informează Mediafax.

Premierul desemnat a spus că este conştient de faptul că un Guvern de tehnocraţi va trebui să negocieze fiecare măsură în parte în Parlament.

“Sunt conştient, fiind un Guvern de tehnocraţi, că dincolo de votul de învestitură, majorităţile se vor constitui în Parlament şi vor trebui negociate pentru fiecare proiect major în parte. Asta va presupune un dialog intens cu partidele politice”, a precizat acesta.

Întrebat dacă are de gând să modifice structura Guvernului, Dacian Cioloş a spus că va păstra actuala formă. Totodată, a spus că 

Citește și:  Cioloș anunță, pe Facebook, când își va prezenta Cabinetul

“Am avut o discuţie cu partidele ca să le prezint priorităţile pe care le avem în vedere. Priorităţile mari, pentru că nu o să intrăm în detalii în programul de guvernare şi, pe de altă parte, am vrut să văd care sunt sensibilităţile partidelor politice, fiind conştient în acelaşi timp că nu o să putem include toate lucrurile precis în programul de guvernare. Eu lucrez acum în paralel pe programul de guvernare şi pe indentificarea viitorilor miniştri, deci evident că va trebui să las timp miniştrilor după ce-şi preiau portofoliile să vadă ce se poate face”, a spus Cioloş.

Citește și:  Surse: Marius Nica, Laura Ștefan și Dan Dungaciu ar putea face parte din Cabinetul Cioloș

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă