22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCazul Nastase apropie PSD de PNL

Cazul Nastase apropie PSD de PNL

» Liderul PSD, Mircea Geoana, a sarit in apararea lui Adrian Nastase, acuzandu-l pe Basescu de "obsesie bolnavicioasa" fata de liderii PSD.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a iesit la atac infruntandu-l pe presedintele Basescu si acuzandu-l de "obsesie bolnavicioasa" fata de liderii social-democrati. "Trebuie sa constat inca o data ca presedintele Romaniei nu intelege sa-si respecte obligatiile constitutionale. Credem ca ieri, la declaratiile de presa de dupa intalnirea cu sindicatele din educatie, a sarit calul in mod excesiv. S-a implicat in mod direct intr-o serie de dosare care se afla pe rolul instantelor si in atentia justitiei romane, o ingerinta politica nepermisa", a spus liderul PSD. Reactia lui Geoana a venit ca urmare a declaratiei de luni a presedintelui Basescu, care a afirmat ca dosarele lui Adrian Nastase au plecat de la "turnatoriile" fostilor sai colegi de partid, enumerandu-i pe Sergiu Sechelariu, pe contabila-sefa a firmei fostului secretar de stat si pe fosta sefa a Inspectoratului in Constructii Irina Jianu.

 

"Este anormal ca intr-un moment atat de delicat pentru Romania, cu o criza care ne apasa pe toti, cu responsabilitati pe care le avem, presedintele, de fapt, sa incerce sa deturneze atentia opiniei publice de la problemele severe pe care le avem ca societate si sa continue acelasi tip de circ mediatic si de acuze in toate directiile, evident pentru a-si proteja propriile vulnerabilitati", a sustinut liderul PSD. Tinta acuzatiilor presedintelui, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a reactionat pe un ton acid la atacurile acestuia, acuzandu-l ca a furat patru ani din istoria romanilor prin minciuna, frauda si smecherii, iar acum incearca sa atace cand trebuie sa dea niste raspunsuri. "Eu stiu bine dosarele mele, Traian Basescu nu ma invata lucrurile astea. Mi-am pierdut multa vreme citind la lucrarile pe care le-au redactat procurorii lui Basescu", a afirmat Nastase.

 

"Eu cred ca Traian Basescu are el de explicat unele lucruri  in legatura cu averea lui, cu problemele lui, cu chestiuni la care nu vrea sa dea raspunsul,  si atunci incearca sa atace cand trebuie sa dea raspunsul la niste intrebari incomode", a spus Nastase. La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a criticat dur gestul presedintelui de a discuta despre dosarul "Nastase" si moguli la intalnirea cu sindicatele. Ironic, Antonescu a aratat ca la intalnirea cu sindicatele Basescu a vorbit tot despre ceea ce-l doare, si anume "eternul dosar" al lui Adrian Nastase. "Traian Basescu face de fiecare data, voit, o confuzie intre institutia prezidentiala si persoana domniei sale. Intrebarile, pentru ca nu e vorba de atacuri, ci de intrebari, au fost adresate domniei sale, unor persoane din familia domniei sale, alteori unor persoane din anturajul domniei sale, si nu au pus niciodata in cauza institutia prezidentiala.

 

E o confuzie pe care presedintele o face in mod voit si care ne arata inca o data ca Traian Basescu, ca persoana fizica, nu a reusit niciodata sa inteleaga ca reprezinta, incarneaza o institutie care trebuie sa aiba o alta tinuta si o alta atitudine. Practic, am constatat inca o data in domeniul educatiei ipocrizia pe care o manifesta Traian Basescu si preocuparea exclusiv electoralista a domniei sale", a spus presedintele PNL.
El a spus ca gestul presedintelui arata clar, inca o data, ca "toate vorbele frumoase spuse in diversele momente" de catre presedintele Basescu nu sunt decat discursuri cu caracter electoral. "Ma intreb pana cand sau cat va crede Traian Basescu ca amanuntele despre dosarul Nastase, despre cine l-a turnat sau nu pe Adrian Nastase, despre conflictele domniei sale cu un mogul sau altul, cat crede Basescu ca aceste lucruri vor tine loc de prosperitate si speranta celor care vor iesi in faliment cu IMM-urile?", a conchis Crin Antonescu.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă