30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCarmen Moldovan (PSD), aleasă preşedinte al Forumului Naţional al Ecologiştilor

Carmen Moldovan (PSD), aleasă preşedinte al Forumului Naţional al Ecologiştilor

Carmen Moldovan, deputat PSD, a fost aleasă, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Forumului Naţional al Ecologiştilor (FNE), în cadrul Conferinţei Naţionale a FNE, relatează Agerpres.

Deputatul PSD şi-a exprimat încrederea ca, împreună cu colegii săi, să reuşească să transforme FNE într-un reper al mişcării ecologiste din România.

“Obiectivele noastre sunt dezvoltarea unei strategii de mediu durabile şi consolidarea relaţiilor cu partenerii sociali care activează în zona verde. Lansarea FNE este cel mai important pas pe care un partid mare din România îl face în direcţia susţinerii unui program politic verde. Şi am convingerea că drumul pe care îl începem astăzi este abia la început’, a declarat Carmen Moldovan, preşedintele FNE.

În cadrul Conferinţei Naţionale a FNE, organizată la Palatul Parlamentului, peste 150 de membri din toată ţara ai Departamentului pentru Protecţia mediului, silvicultură şi gospodărirea apelor din PSD au adoptat Statutul FNE şi au ales structurile de conducere şi coordonare ale Forumului, se menţionează în comunicatul PSD.

Potrivit Statutului, FNE are drept scop iniţierea, dezvoltarea şi promovarea de proiecte, campanii de conştientizare şi strategii specifice domeniului, toate subsumate conceptului de dezvoltare durabilă. FNE susţine, de asemenea, alături de partenerii săi din societatea civilă, necesitatea de a influenţa şi schimba mentalităţile şi comportamentul românilor faţă de mediul în care trăiesc, prin acţiuni specifice dezvoltării unei societăţi durabile.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă