21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportCălin Popescu-Tăriceanu, despre apelul la stabilitate lansat de premierul Grindeanu: Mie mi...

Călin Popescu-Tăriceanu, despre apelul la stabilitate lansat de premierul Grindeanu: Mie mi s-a părut destul de enigmatic mesajul

Șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, că apelul la „stabilitate și predictibilitate”, lansat de premierul Sorin Grindeanu, într-un mesaj postat pe Facebook, nu i s-a părut „foarte clar”.

„Mie mi s-a părut destul de enigmatică postarea și nu foarte  clar mesajul premierului, pentru că nimeni nu își dorește o criză politică”, a afirmat Tăriceanu, întrebat cum comentează mesajul postat de șeful Executivului.

Totodată, el a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Grindeanu să fie schimbat: „Nu am vazut această informație. Nu am niciun comentariu de făcut”, a spus șeful Senatului. 

Întrebat despre evaluarea activității premierului, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „În raportul de activitate nu sunt incluse decât elemente care țin de programul de guvernare. În calitate de președinte al Senatului, nu pot să mă pronunț pe acest subiect”.


Citește și: Liviu Dragnea anunță, luni, soarta Guvernului: Dacă ajungem la concluzia că nu avem altă variantă decât schimbarea, o vom propune și pe asta. Grindeanu face apel la „stabilitate și predictibilitate”, pe Facebook

Președintele Camerei Deputaților și șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la postul de televiziune România TV, că a finalizat raportul privind evaluarea miniștrilor, iar luni va trage concluziile. Pe de altă parte, premierul Sorin Grindeanu a făcut apel, pe contul său de Facebook, la stabilitate.


Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, șeful Executivului a afirmat că România are nevoie de stabilitate și predictibilitate, iar votul acordat de alegători, în decembrie 2016, nu poate fi înșelat cu noi schimbări, noi crize politice.

„România are astăzi în față mai multe oportunități, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului și prosperității. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate și predictibilitate. Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că și românii vor același lucru: un guvern cu largă susținere parlamentară și stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înșelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt INSTABILITATE”, a scris premierul.

El a continuat precizând că este important un dialog între președinte, șefii celor două camere și premier.


Citește și:  Liviu Dragnea, către premierul Sorin Grindeanu: Stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană. Este greu să-mi spună mie cineva că nu ţin la stabilitatea acestei ţări

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, la postul de televiziune România TV, că este surprins de declarațiile făcute de premierul Grindeanu pe Facebook.


„Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franța și Croația, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeași direcție: să arătăm că România este capabilă să-și respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi. Depinde de noi să arătăm că suntem o națiune unită și determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Președinția României, Senat, Camera Deputaților si Guvern este important. Ca români, avem în față aceste oportunități. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică și viziune să și profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”, a conchis Sorin Grindeanu.


Citește și:  Sorin Grindeanu: Încep să nu mai înţeleg aceste tensiuni, care doar par a fi tensiuni. Inamicii PSD vin din afară, nu din interior

Premierul României, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, în Parlament, că nu va mai răspunde criticilor pe care i le aduc diverși politicieni, afirmând că nu mai înțelege "toate aceste tensiuni", iar inamicii partidului vin din afara partidului PSD, și nu din interior.


Șeful PSD, Liviu Dragnea, a explicat, în repetate rânduri, că va efectua o evaluare a activității miniștrilor din Cabinetul Grindeanu, întrucât dorește ca programul de guvernare să fie respectat. În ultima săptămână, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora și premierul Sorin Grindeanu ar putea fi vizat. Pe de altă parte, liderii din coaliția de guvernare au reiterat că evaluarea nu vizează persoane, ci modul în care se aplică programul de guvernare.

Săptămâna trecută, primarul Capitalei, Gabriela Firea,  a susținut că relațiile dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu s-ar fi răcit, iar șeful Executivului n-ar mai comunica la fel de mult cu liderul social-democraților. Premierul a respins afirmațiile.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă