Box: Canelo Alvarez, noul campion mondial WBO la categoria semigrea

Pugilistul mexican Canelo Alvarez l-a învins, sâmbătă, prin KO în repriza a XI-a, pe rusul Serghei Kovalev, câştigând titlul mondial WBO la categoria semigrea, într-o gală care a avut loc la Los Angeles.

Share

Rl online 0 comentarii

03.11.2019 - 13:22

Potrivit The Guardian, cei doi pugilişti au luptat cu precauţie mult timp din meci, spre nemulţumirea spectatorilor, care i-au huiduit uneori. Kovalev şi-a ţinut rivalul la distanţă cu alonja sa superioară, în timp ce Alvarez a aşteptat cu răbdare şi a căutat lovitura decisivă. Mexicanul a lovit mult la corp, înainte de a-şi trimite adversarul la podea cu o combinaţie de croşee, mai întâi de stânga, cu care a străpuns apărarea rusului şi apoi de dreapta, decisiv, la mijlocul reprizei a XI-a.

Cu accest succes, Alvarez a devenit campion mondial la patru categorii diferite. Pentru a lupta la semigrea, el a urcat două categorii.

În vârstă de 29 de ani, Canelo Alvarez a mai câştigat titlurile de campion mondial WBC şi WBO, la semimijlocie, WBC, WBA şi IBF, la mijlocie şi WBA, la supermijlocie. El a ajuns la 53 de victorii în carieră, din care 36 prin KO, o înfrângere şi două meciuri nedecise. 

Seghei Kovalev, 36 de ani, are 34 de victorii, din care 29 prin KO, patru înfrângeri şi un rezultat de egalitate.

Comentarii