14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportBotiş traduce "creştineşte" Codul Muncii: Ridicaţi-vă voi care aţi lenevit şi munciţi!

Botiş traduce “creştineşte” Codul Muncii: Ridicaţi-vă voi care aţi lenevit şi munciţi!

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat la Bistriţa că noul Cod al Muncii poate fi tradus “creştineşte” astfel: “Ridicaţi-vă voi cei care aţi lenevit şi munciţi, căci răsplata voastră va fi bunăstarea”, conform Mediafax. Ministrul Muncii a făcut aceste declaraţii jurnaliştilor după ce a discutat cu mai mulţi sindicalişti care, vineri după-amiază, s-au adunat să protesteze în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, nemulţumiţi de prevederile noului Cod al Muncii.

“Ca să mă exprim creştineşte, noul Cod al Muncii spune în felul următor: ridicaţi-vă voi cei care aţi lenevit şi munciţi, căci răsplata voastră va fi bunăstarea. Asta spun ca să dau o traducere creştinească Codului. E mesajul pe care îl transmit tuturor. Aceşti oameni care au loc de muncă, muncesc, ei ţin societatea asta în spate. Eu spun că noul Cod al Muncii pe cei leneşi trebuie să-i aducă la muncă şi asta va face”, a declarat Botiş.

El a adăugat că, în baza actualului Cod, dacă există într-o unitate un membru de sindicat, salariaţii nu mai pot avea reprezentanţi.

“Eu am făcut o modificare şi, dacă va trece Codul în formula aceasta, şi salariaţii pot să aibă reprezentare la nivel de unitate, pot să-şi negocieze un contract de muncă. Au concurenţă, acesta este adevărul simplu, şi sindicatul va avea acum concurenţă în unităţi. E o problemă într-adevăr”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă are emoţii legate de votul pe moţiune, Botiş a spus că nu, fiindcă are credinţa că ceea ce face va schimba lucrurile în bine. “Nu mi-e frică de moţiune, nu mi-e frică pe plan politic de nimic fiindcă am credinţa că prin ceea ce fac lucrurile se vor schimba în bine în continuare. Nu am această frică”, a spus el.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă