17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportBogdan Aurescu s-a întâlnit, marți, cu omologul său Philip Hammond. Ce au...

Bogdan Aurescu s-a întâlnit, marți, cu omologul său Philip Hammond. Ce au discutat cei doi oficiali

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a pus accentul, în cadrul discuţiilor cu omologul britanic, Philip Hammond, pe necesitatea cooperării pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie, informează Mediafax.

 Șeful diplomaţiei a arătat că românii din această ţară sunt “bine integraţi”.

Cei doi demnitari au convenit ca diplomaţi din cele două ministere de externe să se întâlnească pentru a stabili un inventar de posibile linii de acţiune pe această temă.

În acest context, Aurescu s-a referit, din nou, la potenţialul comunităţii româneşti din Marea Britanie, care este un contributor net la economia şi viaţa socio-culturală a ţării gazdă, fapt dovedit de statistici şi de studii riguroase efectuate în Marea Britanie şi la nivelul Comisiei Europene, precizează MAE.

Ministrul de Externe a arătat că românii din Marea Britanie sunt bine integraţi, peste 3 din 4 români fiind angajaţi (rata de angajare fiind în prezent de 77,7%, mai mare decât cea a cetăţenilor britanici).

Un alt subiect abordat de cei doi demnitari a vizat Republica Moldova. În acest context, ambii miniştri au exprimat speranţa că autorităţile de la Chişinău vor continua să depună eforturi consecvente în direcţia consolidării concrete a parcursului pro-european, a aprofundării reformelor democratice şi consolidării instituţiilor statului de drept.

——–

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se va întâlni, marți, în Marea Britanie, cu omologul său Philip Hammond, pentru discuții de interes comun de pe agenda bilaterală, europeană şi de securitate, informează Mediafax.

Aurescu se va întâlni, totodată şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din această ţară şi va susţine un discurs despre semnificaţia scutului de la Deveselu, conform unui comunicat MAE.

Astfel, ministrul Bogdan Aurescu va susţine un discurs pe tema “Missile Defense: A Strategic Transatlantic Project”, în cadrul primei sesiuni de dezbateri “The Strategic Landscape, NATO BMD and relations with Russia”. În cadrul intervenției sale, șeful diplomației române va vorbi despre semnificația proiectului bilateral româno-american de amplasare, în România, a elementelor din Etapa a II-a a Abordării Adaptive în Etape privind Apărarea împotriva Rachetelor Balistice a SUA în Europa, precizează MAE.

Programul vizitei în Marea Britanie include şi o întrevedere cu omologul britanic, Philip Hammond, în cadrul căreia vor fi abordate aspecte de interes comun de pe agenda bilaterală, europeană şi de securitate.

Totodată, Bogdan Aurescu se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Marea Britanie.

Cele mai citite

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Ciolacu: ,,Urmează o anchetă de la Consiliul Concurenței”

Deși rata inflației a scăzut în luna aprilie sub 6%, suntem în continuare în topul țărilor Uniunii Europene cu cele mai mari scumpiri. Anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă