14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportBoc nu exclude disponibilizări în cadrul companiilor de stat cu pierderi

Boc nu exclude disponibilizări în cadrul companiilor de stat cu pierderi

Prim-ministrul Emil Boc a spus că, în cadrul sistemului public, se menţine principiul potrivit căruia va fi angajată o persoană pentru fiecare şapte care părăsesc sistemul, însă disponibilizări ar putea avea loc în cadrul companiilor de stat cu pierderi, relatează NewsIn

Premierul a arătat că, în textul acordului cu Fondul Monetar Internaţional, nu este prevăzut un număr de bugetari care trebuie să părăsească sistemul, ci doar menţinerea principiului conform căruia se face o angajare la şapte plecări din sistem, fie prin pensioanre, fie prin demisie.

“Asta nu înseamnă că la companii de stat, regii autonome, pentru a putea eficientiza activitatea ca să nu mai producă pierderi, nu vor fi avute în vedere procese de analiză şi restructurare la nivelul personalului”, a declarat, astăzi, Emil Boc.

Eventualele disponibilizări din sectorul economic de stat vor trebui propuse de către ministerele care au în subordine companiile cu pierderi. “Trebuie făcute analize pe fiecare companie în parte pentru că obiectivul nostru este ca aceste companii să nu mai producă pierderi, deoarece aceste pierderi se decontează din buzunarul dumneavoastră şi al fiecărui cetăţean român”, a afirmat primul-ministru.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă