19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportBoc în contextul Schengen: România şi Franţa au bune relaţii şi şi-au...

Boc în contextul Schengen: România şi Franţa au bune relaţii şi şi-au consolidat cooperarea politică

Premierul Boc l-a primit pe Jean-Claude Mignon, şeful delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, pentru o discuţie în care a menţionat “bunele relaţii” dintre România şi Franţa şi a apreciat că Parteneriatul strategic dintre cele două ţări a “consolidat” cooperarea politică, informează Mediafax.

Guvernul informează printr-un comunicat că premierul a primit, miercuri seara, o delegaţie condusă de Jean-Claude Mignon, şeful delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), care efectuează o vizită oficială în România.

Principalele puncte de discuţie au vizat dezbaterile actuale referitoare la reforma Consiliului Europei şi la politicile de incluziune a romilor.

“În cursul întrevederii, şeful Executivului a menţionat bunele relaţii dintre România şi Franţa, apreciind că Parteneriatul strategic dintre cele două ţări a consolidat cooperarea bilaterală atât în plan economic, cât şi în plan politic”, se arată în comunicatul Guvernului.

Franţa şi Germania au decis, la 21 decembrie, să blocheze aderarea, în martie 2011, a Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, insistând asupra carenţelor Sofiei şi Bucureştiului în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate.

Ministerul de Externe a informat anterior că vizita parlamentarilor francezi în România are loc la invitaţia şefului delegaţiei parlamentare române la APCE, deputatul Cezar Preda, şi se înscrie în demersurile pe linia diplomaţiei parlamentare pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Cele mai citite

Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale

Ponderea copiilor romi care frecventează învățământul obligatoriu este de 78% (față de 95% pentru copiii români din vecinătate). Decalajul se mărește din nou în...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă