13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportBoc: Eşecul regionalizării va costa România miliarde de euro

Boc: Eşecul regionalizării va costa România miliarde de euro

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că eşecul realizării regionalizării de către Guvernul USL va costa România miliarde de euro, bani care vor fi pierduţi de la UE în exerciţiul financiar 2014-2020, relatează Mediafax.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că fără regionalizare în România se va menţine “birocraţia stufoasă”.

“Eşecul realizării regionalizării de către Guvernul USL va costa România miliarde de euro, pe care le vom pierde de la UE în exerciţiul financiar 2014-2020. Fără regionalizare, România nu va fi în stare să aibă bani suplimentari de la UE, se va menţine aceeaşi birocraţie stufoasă care este şi acum, vom merge în continuare cu geanta, cu rucsacul la Bucureşti pentru a ni se aproba proiectele, când ele puteau fi aprobate de la nivel regional şi vom pierde şansa ca, la nivel de regiune, să atragem fonduri europene şi să nu fim nevoiţi să mergem prin Guvern, aşa cum mergem în momentul de faţă”, a spus Boc.

El s-a întrebat de ce USL, care este “un colos politic cu 70 la sută în Parlament”, nu îşi asumă regionalizarea fără revizuirea Constituţiei, în condiţiile în care acest lucru este posibil.

“Regionalizarea poate fi făcută şi fără revizuirea Constituţiei, o soluţie fiind comasarea judeţelor, dar pentru asta trebuie să ai curaj politic, să propui reforme în interesul României, nu în interesul politicienilor. Prin faptul că nu există acest curaj politic, România va pierde miliarde de euro în exerciţiul financiar următor. Cei de la USL se tot leagă de revizuirea Constituţiei, se poate face regionalizarea şi prin revizuirea Constituţiei, dar ceea ce nu spune nimeni de la USL este că se poate şi fără”, a conchis Boc.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă