5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportBoc, despre OG pe taxe: Este o diversiune a Guvernului Ponta. Încearcă...

Boc, despre OG pe taxe: Este o diversiune a Guvernului Ponta. Încearcă să paseze responsabilitatea la Băsescu

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a lansat în declaraţii dure cu privire la adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să permită autorităţilor locale să indexeze sau nu taxele şi impozitele cu 16% .

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Boc a declarat că situaţia este, de fapt, o diversiune a Guvernului Ponta.

Victor Ponta avea “ordonanţa de urgenţă în mapă şi pe 27 decembrie şi pe 4 ianuarie. De ce nu a adoptat-o?”, s-a întrebat Emil Boc.

Boc a explicat, de asemenea, pentru Realitatea TV că potrivit Constituţiei, ordonanţele simple sunt cele care ar fi avut nevoie în mod obligatoriu de abilitarea Guvernului.

“Un premier care ştie foarte bine Constituţia nu trebuia să intre în asemenea bâlbâială”, a declarat Emil Boc.

Întrebat ce se va întâmpla cu taxele şi impozitele din Cluj-Napoca, el a explicat că: “Noi am decis în luna decembrie să păstrăm la Cluj acelaşi nivel, bazându-ne pe ordonanţa de urgenţă. Văzând că nici pe 4 ianuarie nu s-a dat ordinanţa, în această săptămână am sistat plăţile (…). Dacă nu apare această ordonanţă voi fi nevoit să convoc consiliul local, iar cei care au plătit în 3-4 ianuarie (pentru decembrie, n.red.)  la nivelul de anul trecut, vor trebui să plătească şi cei 16%”.

“Este o diversiune a Guvernului Ponta. Încearcă să paseze responsabilitatea la administraţia prezidenţială”, a conchis Emil Boc.

Citeşte şi Băsescu îl AVERTIZEAZĂ pe Ponta: Să se menţină în limitele decenţei

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni, Guvernulului mai multă discreţie. După ce Victor Ponta a declarat că hotărârea nu a putut fi adoptată pentru că preşedintele ţării nu promulgase, încă legea de abilitare a Executivului, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat prin care evidenţiază că “a promulgat legea în data de 3 ianuarie 2013, zi în care l-a şi informat personal de acest lucru pe prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta. De altfel, Administraţia Prezidenţială a comunicat public, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 2013, referitor la promulgarea legii”.

Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă