13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportBlaga, despre ”Legea fraudei”: Ponta trebuie să o corecteze în prima şedinţă...

Blaga, despre ”Legea fraudei”: Ponta trebuie să o corecteze în prima şedinţă de Guvern

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, cu privire la noua lege promulgată prin care regiile autonome şi companiile naţionale la care statul este acţionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate să atribuite contracte prin licitaţii, că premierul Victor Ponta trebuie să o corecteze în prima şedinţă de Guvern.

Blaga a explica de ce este periculoasă această lege: ”Statul este cel mai mare achizitor public. El,
prin structurile lui, prin companiile naţionale care sunt exceptate de la a organiza licitaţii, se adaugă ministerele şi autorităţile publice locale care vor fi tentate să nu mai faca nicio licitaţie pentru lucrări. Împart lucrări pe segmente pentru a nu mai face licitaţii. Contribuitorul iese în pierdere”.

În acelaşi timp, liderul democrat-liberal a subliniat că PDL a fost singurul partid care a votat împotriva ordonanţei cu privire la excepţiile de la licitaţii.

Cu privire la comisioanele luate de politicieni de pe urma acestor licitaţii, Vasile Blaga a precizat că ”nu a existat o practică în PDL în acest sens”.

”Tot ce a ajuns la PDL ajunge oficial şi noi am fost verificaţi permanent de Curtea de Conturi”, a mai spus liderul democrat-liberal.

Citeşte şi Regiile autonome şi companiile naţionale NU mai sunt obligate să atribuie contracte prin licitaţii

Vasile Blaga a făcut referire şi la rolul instituţiilor în cazuri de fraudă: ”Din păcate acţiunile USL scot instituţiile statului din joc, instituţii care şi-au făcut datoria. Iată, DNA acum nu se mai ocupă decât de fraude mai mari de un milion de euro”.

Reamintim că, luni, regiile autonome şi companiile naţionale la care statul este acţionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate să atribuite contracte prin licitaţii,

Argumentul adus în favoarea acestei decizii a fost că aceste regii lucrează pe o piaţă concurenţială, iar  impunerea regulilor de achiziţii publice le poate bloca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă