12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportBistriţa: Candidatul ales de filiala judeţeană a PSD pentru un colegiu, contestat

Bistriţa: Candidatul ales de filiala judeţeană a PSD pentru un colegiu, contestat

PSD Bistriţa-Năsăud a stabilit, marţi, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, candidaţii filialei la alegerile parlamentare din acest an, Organizaţia Municipală Bistriţa a anunţat ulterior că va contesta la Bucureşti candidatul pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor, informează Mediafax.

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Bistriţa-Năsăud, întrunit marţi în şedinţă, a decis, prin vot, că în Colegiul 1 Camera Deputaţilor, care include şi oraşul Bistriţa, va candida consilierul judeţean Adriana Doina Pană, susţinut de filiala judeţeană a partidului.

Pentru Colegiul 1 şi-a depus candidatura şi consilierul municipal Constantin Rus, susţinut de Organizaţia Municipală. Pentru Doina Pană au votat, însă, 66 de persoane, în timp ce pentru Constantin Rus doar şapte.

Liderul municipal al PSD Bistriţa, Ovidiu Creţu, care este şi primarul municipiului, a declarat că organizaţia pe care o conduce va contesta decizia la Bucureşti.

“Suntem nemulţumiţi că s-a luat această decizie. O vom contesta la Bucureşti. Noi dorim să intrăm în cursă cu o persoană care e activă în organizaţia municipală, nu în cea judeţeană”, a declarat Ovidiu Creţu.

Contactat în legătură cu acest subiect, liderul judeţean al PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că orice decizie poate fi contestată, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că ea va fi şi schimbată.

“A fost o decizie a Comitetului Executiv Judeţean luată cu 66 de voturi în favoarea Adrianei Doina Pană. Sigur că poate fi contestată, dar acest lucru nu înseamnă şi că va fi schimbată”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Potrivit sursei citate, tot marţi s-a decis prin vot că în Colegiul 2 Camera Deputaţilor va candida consilierul judeţean Daniel Suciu, iar în Colegiul 3 Camera Deputaţilor interpretul de muzică populară Alexandru Pugna, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit protocolului de colaborare din USL, pentru Colegiul 4 Camera Deputaţilor a revenit PNL, care l-a desemnat drept candidat pe al doilea vicepreşedinte al CJ, Stelian Dolha. Pentru Colegiul 1 Senat va candida Dorin Dobra, iar pentru Colegiul 2 Senat consilierul judeţean Ioan Deneş.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă