24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportBILANŢ SRI 2012. Băsescu: SRI şi-a îndeplinit obligaţiile fixate de CSAT. Maior:...

BILANŢ SRI 2012. Băsescu: SRI şi-a îndeplinit obligaţiile fixate de CSAT. Maior: Ne-am confruntat cu cel puţin două ATACURI CIBERNETICE MAJORE

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu, prezent, marţi, la bilanţul Serviciului Român de Informaţii pe anul 2012, a constatat că SRI şi-a îndeplinit obligaţiile fixate de CSAT.

“Am constatat îndeplinirea obiectivelor fixate în CSAT pentru anul 2012. Prioritatea majoră rămâne în continuare prevenirea actelor de terrorism pe teritoriul României. În ceea ce mă priveşte, sunt mulţumit de activitatea SRI. Am constatat ceea ce era de constatat şi anume că Serviciul nu este fluctuant în funcţie de majorităţile politice şi că rămâne ancorat în realizarea misiunilor sale şi în legea după care funcţionează”, a declarat Traian Băsescu.

Citeşte şi Preşedintele Băsescu l-a decorat pe directorul SRI, George Maior

_ _ _ _

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior a declarat, marţi, cu privire la bilanţul de activitate pe 2012 a SRI, că Romînia s-a confruntat cu cel puţin două mari atacuri cibernetice care au putut fi contracarate.

“Anul 2012 a fost un an greu din perspetiva unor evenimente externe serviciului, trei rânduri de alegeri, s-au schimbat mai multe guverne (…). A fost un an de reafirmare a valorilor sale fundamentale”, a precizat Maior.

“Nu am fost surprinşi al nivel strategic de nicio evoluţie negativă al nivelul securităţii naţionale a României, nu a existat supriză strategică”, a mai spus directorul SRI.

George Maior a declarat, de asemenea, că în 2012, România s-a confruntat cu o creştere a ameninţărilor teoriste, dar şi cu atacuri cibernetice.

“Din punct de vedere al hărţii riscurilor de securitate aş menţiona terorismul. Facem eforturi ca acestă ameninţare să nu se petreacă pe terioriul nostru. Au existat indicii că ea creşte în 2012, am putut evita acest risc major”, a explicat Maior.

“Mă bucur că am anticipat din punct de vedere practic problema securităţii cibenetice, ne-am confruntat cu cel puţin două atacuri majore (…)le-am putut contracara pentru a evita prejudicii majore. Este o chestiune care va rămâne o preocupare majoră (pentru SRI, n.red.)”, a mai spus directorul SRI.

“Evaziunea fiscală a fost în atenţia noastră, am lucrat bine cu Guvernul, cu ANAF. Cred că aici se poate face mult mai mult în identificarea unor ţinte majore”, a continuat Maior.

Directorul SRI şi-a încheiat declaraţia cu recomandarea de pune accentul pe informare: “statul ca să fie puternic trebuie să fie şi un stat inteligent, bazat pe informaţie, pe cunoaştere”.

Cele mai citite

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă