17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportBăsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului...

Băsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului de drept

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri, la Cotroceni, o delegaţie de parlamentari germani din formaţiunea CDU-CSU, a cancelarului Angela Merkel, scrie Mediafax.

El a asigurat că “poziţia proeuropeană a ţării noastre a rămas neschimbată”, inclusiv privind întărirea instituţiilor statului de drept.

“Membrii Parlamentului German au dorit să cunoască perspectivele politice din România, dar şi detalii despre parcursul european al ţării noastre. În cadrul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că poziţia proeuropeană a ţării noastre a rămas neschimbată, atât din perspectiva întăririi instituţiilor statului de drept, cât şi din prisma solidarităţii cu deciziile europene referitoare la reducerea efectelor crizei economice”, menţionează un comunicat al Preşedinţiei.

Şeful statului a afirmat că, pe plan european, priorităţile României rămân aderarea la spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro.

De asemenea, preşedintele Băsescu a spus că apreciază rolul pe care Germania l-a jucat în ultima perioadă pentru stabilitatea Uniunii Europene, sprijinul astfel oferit în timpul crizei economice şi financiare fiind esenţial.

“Parlamentarii germani şi-au exprimat aprecierea pentru poziţia preşedintelui României. Totodată, ei au spus că poziţionarea europeană a României reprezintă un sprijin direct şi nemijlocit la procesul decizional orientat spre unitate şi solidaritate privind viitorul Europei”, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Cele mai citite

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...
Ultima oră
Pe aceeași temă