10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor, nu e vorba despre...

Băsescu: Niciun ministru nu a anunţat mărirea salariilor, nu e vorba despre bâlbâială a Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o emisiune B1Tv, că nu consideră ca fiind o bâlbâială a Guvernului apariţia, luni, a informaţiilor privind mărirea salariilor bugetarilor, în condiţiile în care niciun ministru nu a anunţat acest lucru, scrie Mediafax.

“Nu e o bâlbâială deloc la Guvern, pentru că eu nu am văzut ministru care să anunţe mărirea salariilor. Sigur, sursele pot merge, se poate spune orice. Ca să clarificăm lucrurile: această discuţie am avut-o şi la misiunea trecută a Fondului şi la misiunea aceasta. A fost una din discuţiile care s-au purtat la Cotroceni, cu privire la perspectiva de a înapoia bugetarilor salariile. S-au făcut analize foarte serioase şi nu ne putem agăţa de acest mic plus pe care îl avem. În raport cu ce? În raport cu un mare minus. Unde este plusul? S-au făcut venit cu o jumătate de miliard de lei mai mult decât cele prognozate. De asemenea, s-au făcut economii la cheltuielile materiale, la cheltuielile de funcţionare a Guvernului, 1,4 miliarde, în care intră şi economii la Fondul de salarii”, a spus Băsescu.

El a reamintit că România împrumută 5,8 miliarde de euro, în condiţiile în care economia a fost de circa o jumătate de miliard de euro.

“E aproape inadmisibil ce au făcut politicienii. Dacă s-a făcut o mică economie, în loc să împrumutăm mai puţin, repede s-o dăm”, a adăugat şeful statului.

Coaliţia a decis, în şedinţa de luni, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, a declarat, luni, pentru “Gândul”, Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, precizând că s-a discutat despre un procent de 5%.

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, pe care l-a asigurat că nu a spus că s-a decis în coaliţie majorarea salariilor de la 1 octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă