13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Martie îi aduce lui Crin Antonescu astenia de primăvară

Băsescu: Martie îi aduce lui Crin Antonescu astenia de primăvară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în urmă cu 4 ani, pe 26 martie 2007, actualul lider PNL Crin Antonescu a adresat o scrisoare deschisă în care cerea guvernului “să se ralieze deciziei privind retragerea trupelor române din Irak”. Scrisoarea ar fi fost adresată din partea PNL către premierul Emil Boc. Recent, Crin Antonescu şi-a exprimat părerea că România ar trebui să participe la operaţiunea militară împotriva Libiei.

“Luna martie îi aduce acestui lider astenia de primăvară. Atunci îl făcea pacifist, acum vrea să plece la război. Poate să plece el singur la război. Trupele României vor pleca atunci când trebuie, acolo unde trebuie”, a spus Băsescu.

În replică, preşedintele liberal a declarat că nu îşi aduce aminte să fi făcut vreo astfel de declaraţie. “Nu am înţeles clar cine are astenia sau altă formă de tulburare de sănătate. Dacă domnia sa poate produce o singură frază în care eu am cerut ca Armata României să plece să lupte în Libia, atunci da, eu am astenie”, a spus Crin Antonescu la Antena 3. Totuşi, liderul liberal consideră că România “a ratat o şansă politică să îşi facă loc într-o coaliţie în care se află aliaţii noştri, Franţa, Marea Britanie şi SUA”, referindu-se la o forţele internaţionale care au atacat aerian Libia, sub mandat ONU, dar nu şi al NATO.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă